• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα Bridgestone ίδια για CRT & MotoGP!
Τουλάχιστον προς το παρόν!
Νέα 25/01/2012 - 00:21

Οι CRT μοτοσυκλέτες απολαμβάνουν μερικά πλεονεκτήματα και εξαιρέσεις σε σχέση με τις εργοστασιακές, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, όπως για παράδειγμα το νούμερο των 12 κινητήρων σε σχέση με τους 6 που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εργοστάσια σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Επίσης θα έχουν λίγο μεγαλύτερο ρεζερβουάρ και οι φήμες έλεγαν ότι θα μπορούσαν να έχουν και διαφορετικά λάστιχα από την Bridgestone, που σε γενικές γραμμές δεν είναι ότι πιο εύκολο να ζεσταθούν και άρα να λειτουργήσουν σωστά. 

Όμως προς το παρόν η Ιαπωνική εταιρία δεν έχει στα πλάνα της κάτι τέτοιο.

Τουλάχιστον όχι ακόμη!

 

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της εταιρίας, ο Hiroshi Yamada δήλωσε ότι η Bridgestone θα δώσει ιδίων προδιαγραφών λάστιχα και στις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες και στις CRT, τουλάχιστον όσο δεν θα υπάρχουν θέματα ασφαλείας. Αυτή η ανακοίνωση δεν συνάδει με τις προσπάθειες της Dorna στο να μειωθεί η διαφορά μεταξύ των δύο ειδών μοτοσυκλετών που θα αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία, αλλά συγχρόνως δείχνει την λεπτή ισορροπία μεταξύ του να αυξήσεις το θέαμα, ενώ μαζί μειώνεις το κόστος.

Όπως πρόσφατα δήλωσε ο Τεχνικός Διευθυντής της Aprilia Gigi Dall'Igna τα λάστιχα της Bridgestone απαιτούν είδικές μετατροπές στο σασί και τον σκελετό της CRT μοτοσυκλέτας της εταιρίας, που βασίζεται στην τεχνολογία των WSBK.

 

Από τη μεριά της η Dorna έχει ορίσει ως σύμβουλο τον Loris Capirossi, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Bridgestone θα πάει στο τεστ της Sepang με ελαστικά νέων προδιαγραφών, τα οποία μπορεί να αποδειχτούν πιο εύκολα προσαρμόσιμα σε περισσότερες, από τις πολλές και διαφορετικές μοτοσυκλέτες που θα αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία. Τουλάχιστον ο στόχος είναι μεγαλύτερη ασφάλεια, ειδικά μετά τα παράπονα των οδηγών πέρυσι πάνω στο θέμα.

Επόμενο άρθρο »

Ο Casey Stoner βάζει τα πράγματα στην θέση τους!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Stoner απαντά σε ερωτήσεις του Twitter

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα