• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠΤ Τρίπολη ΟΡΕΝ: Νικητής ο Δεβελέκος
Συναγωνισμός για πολλές θέσεις
Νέα 23/04/2012 - 18:08

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

Φωτογραφία: Κυριάκος Αντωνίου

 

Η κατηγορία ΟΡΕΝ είναι μια ανοικτή πόρτα για όσους θέλουν να πάρουν την πρώτη τους αγωνιστική εμπειρία, ή για όσους θέλουν να ξαναθυμηθούν τα παλιά, αρκεί να μην έχουν βαθμολογηθεί τα 5 τελευταία χρόνια στις Πρωταθληματικές κατηγορίες. Επιτρέπονται όλες οι μοτοσυκλέτες που έχουν ομολογκασιόν, ανεξάρτητα από τις μετατροπές που έχουν και ανεξάρτητα από τον κυβισμό τους. Έτσι βλέπουμε 600αρια να συναγωνίζονται τα χιλιάρια και 17χρονους να τα βάζουν με 57χρονους!

Οι περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη κατηγορία και τελικά 22 οδηγοί που υποχρεωτικά λόγω κανονισμού φορούσαν όλοι ίδια λάστιχα Dunlop, πήραν μέρος στις δοκιμές του Σαββάτου με ταχύτερο – όπως αναμενόταν – τον Πρωταθλητή Μιχάλη Σπηλιώτη, που μετά από 6 χρόνια αγωνιστικής απραξίας ξαναγύρισε στις πίστες.

Μιχάλης Σπηλιώτης
Μιχάλης Σπηλιώτης

 

Ο Σπηλιώτης έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση και έστριψε πρώτος, όμως στη συνέχεια είχε πολύ κοντά του για τους 10 από τους 22 γύρους τον Στράτο Δεβελέκο, που με την πολύτιμη βοήθεια του Γιάννη Μπούστα έχει βελτιωθεί σαφώς σε σχέση με πέρυσι που έκανε τους πρώτους του διερευνητικούς αγώνες. Ο Δεβελέκος μάλιστα στον 8ο γύρο, πλησιάζοντας πολύ τον Σπηλιώτη, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα με 59.798, έναν θαυμάσιο χρόνο.

Ο Σπηλιώτης, μόλις άρχισαν τα ντουμπλαρίσματα των αργότερων οδηγών, με την εμπειρία του έκανε μια διαφορά 10'' στον 17ο γύρο, για να πέσει στο ξεκίνημα του 18ου, προσπαθώντας να αποφύγει έναν από τους οδηγούς που περνούσε! Έτσι εγκατέλειψε και άφησε για τους 4 τελευταίους γύρους, μόνο πρώτο τον Δεβελέκο, που είχε διαφορά ασφαλείας από τον Κώστα Φωτιάδη, έναν νέο οδηγό από την Πάτρα, που χωρίς καμία υποστήριξη συμμετέχει στους Αγώνες, με μια εντελώς νορμάλ μοτοσυκλέτα παραγωγής. Με αυτά τα δεδομένα το 1:00.738 που πέτυχε είναι ένας πολύ καλός χρόνος.

Καριπίδης - Ζαφειρόπουλος - Παπασταύρου
Καριπίδης - Ζαφειρόπουλος - Παπασταύρου

Ο Δημήτρης Κριζέας με μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά μικρότερη 600cc μοτοσυκλέτα σημείωσε τον ταχύτερό του γύρο στον 22ο και τελευταίο του Αγώνα, στην προσπάθειά του να φθάσει τον Φωτιάδη. Η 3η θέση στο βάθρο και η 1η ανάμεσα στους οδηγούς των 600cc είναι μια μεγάλη επιτυχία.

Ένας ακόμη οδηγός που διακρίθηκε είναι ο Γιώργος Βλάχος, από την Αμαλιάδα, που ξεκίνησε πολύ δυναμικά και βρέθηκε στην 3η θέση μετά την εγκατάλειψη του Σπηλιώτη. Υπέκυψε στον ταχύτερο Κριζέα, αλλά η προσπάθειά του είναι πολύ καλή και μπορεί να είναι από τους οδηγούς που θα διακριθούν στο μέλλον.

Γιώργος Παπασταύρου
Γιώργος Παπασταύρου

Πίσω του για την 5η θέση δόθηκε μάχη μεταξύ των Σταμάτη Κοντομανώλη και Χαράλαμπου Γκουλούση, που τερμάτισαν με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους, ενώ κοντά τους ήταν και ο Θανάσης Βέλλιος.

 

Για την 8η θέση δόθηκε η μεγαλύτερη μάχη της κατηγορίας, με τρεις οδηγούς να εναλλάσσονται μεταξύ τους και τελικά νικητής της μάχης να βγαίνει ο 17χρονος Γιώργος Παπασταύρου, που στο τελευταίο γύρο του Αγώνα έκανε τον ταχύτερο προσωπικό του με 1:02.800, στην πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο Αγώνα Πρωταθλήματος. Μάλιστα πήρε την 2η θέση ανάμεσα στους οδηγούς που τρέχουν με 600cc! Τερμάτισε μπροστά από τον πολύ έμπειρο Σωτήρη Ζαφειρόπουλο, ενώ ο Κώστας Καριπίδης που στους περισσότερους γύρους οδηγούσε τον τρενάκι, έμεινε 3ος στο ωραίο αυτό γκρουπάκι.

Οι Δανάσκος Ηλίας, Βαλάντης Κάραλης, Λεωνίδας Ψωμόπουλος και Κέλβιν Κίτσι, συμπλήρωσαν τους 14 που είδαν την σημαία του τερματισμού.

Εκτός από τον Σπηλιώτη εγκατέλειψαν οι Γιώργος Κοντοστάνος και Άρης Γκοντζάρης, αλλά και οι 4 που συγκρούστηκαν στην πρώτη στροφή του Αγώνα, οι Ηλίας Χρηστάκης, Κώστας Δούκας, Κώστα Παθέκας, Παναγιώτης Δούκας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ!

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo & Spies έτοιμοι για την Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ Τρίπολη: φωτογραφικό ΟΡΕΝ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα