• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Ζητούν αλλαγές οι αναβάτες!
Μετά την «επικίνδυνη» εκκίνηση από τα pits!
Νέα 14/07/2014 - 15:38

Μετά την εκκίνηση 14 αναβατών από την pit lane, που πολλοί από τους αναβάτες τη χαρακτήρισαν επικίνδυνη, οι τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές της χτεσινής ημέρας ζητούν αλλαγές στους κανονισμούς για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο και στο μέλλον.

 

Ο νικητής του αγώνα, Marc Marquez, τόνισε: «Τέτοια κατάσταση είναι δύσκολο να επαναληφθεί, αλλά φυσικά κάποια ημέρα θα ξαναγίνει. Θα μιλήσουμε με την Επιτροπή Αγώνων και ίσως να γίνουν κάποιες αλλαγές στο τέλος της pit lane, διότι όπως έχουν τα πράγματα κι όπως φεύγουν όλοι μαζί από εκεί, δεν παίζει ρόλο αν ήσουν στην pole position ή όχι. Απλά πήγαμε εκεί και προσπαθούσαμε να βρούμε χώρο να ξεκινήσουμε από την αρχή».

 

Μπορεί ο Marquez να κατάφερε να βρει χώρο στην πρώτη σειρά, ωστόσο ο ομόσταυλός του ήταν στην πιο πίσω σειρά. «Είναι όπως τα είπε ο Marc. Ήμουν στην πρώτη σειρά του grid, αλλά επειδή δεν μπήκα από τους πρώτους στα pits, στην εκκίνηση ήμουν πίσω. Υπό κανονικές συνθήκες αυτό που έγινε σήμερα, δύσκολα θα επαναληφθεί. Μου είχε τύχει και πάλι δυο-τρια χρόνια πριν, αλλά ήμουν μόνο με 2-3 άτομα».

 

Πολλοί ήταν οι κίνδυνοι για τον Jorge Lorenzo: «Κατ’ αρχήν ήταν τα carbon φρένα που ήταν κρύα. Επίσης τα ελαστικά είναι φρέσκα, ενώ και η έξοδος από την pit lane είναι στενή. Πολλοί προσπαθούσαν να προσπεράσουν. Έτσι θα ήταν καλό να άλλαζε ο κανονισμός για να αποφευχθούν τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις στο μέλλον».

 

Επόμενο άρθρο »

Μεταγραφές MotoGP, μετά την Γερμανία

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: 3ος Αγώνας Π.Π.Τ. στα Μέγαρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα