• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Indy: Δεν ανησυχεί για τις αλλαγές η Bridgestone
«Σε γενικές γραμμές η πίστα διατηρεί το συνηθισμένο χαρακτήρα της»
Νέα 08/08/2014 - 11:24

Με δεδομένες τις αλλαγές που έχουν γίνει στην πίστα της Indianapolis για φέτος, η Bridgestone δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ο «χαρακτήρας» της πίστας παραμένει ο ίδιος και ο κατασκευαστής θα φέρει ασύμμετρα ελαστικά, με πιο σκληρή γόμα στην αριστερή πλευρά. Οι εργοστασιακοί - πλην της Ducati - θα έχουν τη μεσαία και σκληρή πίσω επιλογή, ενώ οι κόκκινοι και οι OPEN αναβάτες θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στη μεσαία και μαλακή επιλογή. Για τα μπροστινά ελαστικά, όλοι οι οδηγοί θα επιλέξουν ανάμεσα στη μαλακή, μεσαία και σκληρή επιλογή.

«Με την πρόσφατη ασφαλτόστρωση του εσωτερικού τμήματος της πίστας, θα έχουμε μια άσφαλτο εκεί, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πολλές και διαφορετικών τύπων, που δυσκόλευαν την πρόσφυση για τους αναβάτες», σχολίασε ο Shinji Aoki της Bridgestone.

«Επίσης έχουν αλλάξει σχεδίαση και κάποιες στροφές της πίστας φέτος (σ.σ. οι 3, 4, 7, 15 και 16) αλλά σε γενικές γραμμές η πίστα παραμένει ίδια, με πολλές αργές στροφές. Η δομή της πίστας επιβαρύνει περισσότερο το αριστερό τμήμα των ελαστικών και ειδικά από την 12η ως την 14η στροφή, ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία στην αριστερή πλευρά».

«Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, αλλά και για να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη αντοχή, θα προσφέρουμε ασύμμετρα ελαστικά με πιο σκληρή γόμα στην αριστερή πλευρά. Στα μπροστινά θα βάλουμε μια από τις πιο σκληρές γόμες της γκάμας μας, ώστε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη αντοχή αλλά και σταθερότητα στα φρένα, σε μια stop-and-go πίστα», πρόσθεσε.

Επόμενο άρθρο »

Ο Cecchinello για τον Crutchlow

« Προηγούμενο άρθρο

O Crutchlow μιλά για την απόφασή του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα