• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Indy: 10ος θρίαμβος για Marquez!
Συνεχίζει απτόητος ο μικρός, στο βάθρο οι Lorenzo-Rossi!
Νέα 10/08/2014 - 23:11

Ο Marc Marquez μετουσίωσε τον πολύ καλό του ρυθμό ήδη από το πρωινό ζέσταμα, σε μια σπουδαία εμφάνιση στην πίστα της Indianapolis, καταφέρνοντας να πετύχει τη δέκατη συνεχόμενη νίκη του και να διευρύνει τη διαφορά του από τον δεύτερο στους 89 βαθμούς!

Ο Ισπανός παραμένει αήττητος επί αμερικανικού εδάφους, γίνεται ο νεαρότερος αναβάτης στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που καταφέρνει δέκα συνεχόμενες νίκες στη μεγάλη κατηγορία και ο πρώτος που το κατορθώνει μετά το 1997 και τον Mick Doohan!

Ο δέκατος αγώνας της χρονιάς ξεκίνησε με υψηλές σχετικά θερμοκρασίες και τους αναβάτες της κατηγορίας να διαλέγει ο καθένας την πιο σκληρή επιλογή που είχε στη διάθεσή του. Ο Marquez δεν έκανε καλή εκκίνηση, αλλά αυτό οφειλόταν κυρίως στη μέτρια αίσθηση που είχε με το μπροστινό του ελαστικό.

Ο 21χρονος άσος περίμενε υπομονετικά μέχρι να φέρει το ελαστικό του σε επιθυμητή θερμοκρασία και στη συνέχεια, αφού εκμεταλλεύτηκε την αψιμαχία ανάμεσα σε Lorenzo και Rossi που ήταν μπροστά, πέρασε πρώτος χωρίς να χάσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Μάλιστα ήταν χαρακτηριστικοί οι τελευταίοι του σταθεροί γύροι στο 1:32!

Ο αγώνας ήταν θετικός και για τον Jorge Lorenzo, που συνεχίζει να ανεβαίνει στο βάθρο της πίστας της Indianapolis. Για τον Ισπανό ο αγώνας χάθηκε τόσο στην αρχή, όταν δεν έκανε καλή εκκίνηση και στη συνέχεια υπέπεσε σε μερικά λαθάκια που τον καθυστέρησαν, όσο και στη στιγμή που προσπάθησε να περάσει τον ομόσταυλό του.

Ο Lorenzo κάνοντας την επίθεσή του ανάγκασε τον Vale να ανοιχτεί και στη συνέχεια αδυνατώντας να κρατήσει τη γραμμή του, επέτρεψε στον Marquez να πάρει την πρωτοπορία και να μην τη χάσει μέχρι το τέλος. Πάντως ο Ισπανός έκανε καλό αγώνα, που του χάρισε το τέταρτο φετινό του βάθρο.

Από την πλευρά του ο Valentino Rossi ήταν και αυτός χαρούμενος, με τον Ιταλό να επιστρέφει στο βάθρο μετά τους δυο προηγούμενους αγώνες του Πρωταθλήματος, παραδεχόμενος ότι ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσει τον πιο γρήγορο Marquez αλλά και τον ομόσταυλό του.

Ο Ιταλός πίεσε από την αρχή δυνατά, όταν κρατούσε το προβάδισμα πιέζοντας συνεχώς στο όριο τη μοτοσυκλέτα του! Σε μια πίστα που δεν του αρέσει και τη χαρακτηρίζει ως μια από τις χειρότερες του ημερολογίου, το γεγονός ότι επέστρεψε στο βάθρο μετά το 2008 και τη νίκη που είχε πετύχει τότε, είναι θετικό.

Αρκετά πιο πίσω ο Dani Pedrosa που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τους τρεις αντιπάλους του μπροστά. Ο Ισπανός ταλαιπωρούνταν με προβλήματα πρόσφυσης του πίσω μέρους και αρκέστηκε στην τέταρτη θέση, δέκα ολόκληρα δευτερόλεπτα από την (ίδια) μοτοσυκλέτα του Marquez.

Στη συνέχεια έχουμε το δίδυμο της Tech 3 που κατάφεραν να πάρουν την πέμπτη και έκτη θέση στο σημερινό αγώνα. Ο Pol Espargaro εντυπωσίασε και πέτυχε ένα από τα καλύτερά του αποτελέσματα στην κατηγορία, ενώ και ο Bradley Smith παίρνει μια «ανάσα», στην προσπάθεια που κάνει να κρατήσει τη θέση του στην ομάδα.

Η καλύτερη Ducati ήταν αυτή του Andrea Dovizioso, ο οποίος όσο κρατούσε το μεσαίο πίσω ελαστικό του, έδωσε δυνατές μάχες με τους πρωτοπόρους, από τα μισά όμως του αγώνα και εφεξής, η αναπόφευκτη φθορά δεν του επέτρεψε να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός. Πάντως το θετικό είναι ότι για έναν ακόμα αγώνα, η Desmosedici μειώνει τη διαφορά της από την κορυφή στο μισό, σε σχέση με πέρυσι.

Οχτώ συνολικά αναβάτες δεν κατάφεραν να τερματίσουν, άλλοι λόγω πτώσεων και άλλοι με τεχνικά προβλήματα. Αυτό σημαίνει ότι και οι δεκαπέντε οδηγοί που πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού, κατάφεραν να πάρουν βαθμούς, με κερδισμένους τους Laverty και Di Meglio που πήραν τους πρώτους φετινούς βαθμούς.

Επόμενο άρθρο »

Indy Moto3: Πρώτη νίκη στην καριέρα του ο Vazquez!

« Προηγούμενο άρθρο

O Redding εκπληκτικός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα