• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οχτώ νίκες απομένουν για τον Marquez!
“... αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρω!”
Νέα 11/08/2014 - 00:28

Μετά και τη δέκατη φετινή του νίκη, πολλοί συνεχίζουν να αναρωτιούνται αν και πότε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez θα χάσει! Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος ο αναβάτης-φαινόμενο του HRC:

«Κάθε Σ/Κ λέω, οκ, τώρα είναι που θα έρθω δεύτερος ή τρίτος! Αλλά κάθε φορά νοιώθω τόσο δυνατός! Το πιο σημαντικό είναι ότι το διασκεδάζω και όπως είδατε και στο βάθρο, η ομάδα το πανηγυρίζει σαν να είναι το πρώτο μας και αυτό διατηρεί ψηλά το κίνητρο για τη συνέχεια», σχολίασε ο Marquez.

«Θα είναι όμως πολύ δύσκολο να κερδίσω όλους τους αγώνες. Η Yamaha ήταν κοντά μας και στη συνέχεια έχουμε το Brno και το Silverstone. Δυο πίστες όπου πέρυσι δυσκολεύτηκα και οι Yamaha είναι δυνατές. Πάντως ο στόχος μας θα παραμείνει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον αγώνα».

Εδώ να σημειώσουμε ότι τις περισσότερες νίκες - όχι στη σειρά - σε μια σεζόν, έχει πετύχει ο Mick Doohan το 1997 (12) με τον Marquez, μετά και τον πρόσφατο θρίαμβό του στην Indianapolis, να απειλεί και αυτό το ρεκόρ!

«Η μάχη στην αρχή ήταν συναρπαστική! Δεν έκανα πάλι καλή εκκίνηση, αλλά η θερμοκρασία ήταν ανεβασμένη και δεν είχα καλή αίσθηση με το μπροστινό ελαστικό. Έτσι, είπα στον εαυτό μου: “οκ, μείνει πίσω από τον Valentino για δέκα γύρους”».

Η προσπέραση που χάρισε τη νίκη στον Marquez, ήρθε στον 11ο από τους 27 γύρους του αγώνα, όταν εκμεταλλεύτηκε τη μάχη μεταξύ των δυο Movistar Yamaha και με μια κίνηση πέρασε τόσο τον Lorenzo, όσο και τον Rossi.

«Ήμουν πίσω από τον Valentino στην ευθεία και δεν μπορούσα να τον περάσω με το slipstreaming. Για κάποιο λόγο η Yamaha ήταν δυνατή στην ευθεία και μάλιστα ο Jorge με πέρασε», εξήγησε.

«Στη δεύτερη στροφή προσπάθησα να περάσω τον Jorge, αλλά είδα ότι και ο Valentino είχε ανοίξει τη γραμμή του και σκέφτηκα: “οκ, θα το επιχειρήσω”. Ανοίχτηκα λίγο, αλλά επέστρεψα στην τρίτη στροφή και στη συνέχεια οδήγησα τον αγώνα», πρόσθεσε.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Σε δυο σημεία κρίθηκε ο αγώνας!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Εκκίνηση α λα Ron Haslam!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα