• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Τα ρεκόρ διαλύθηκαν στην έρημο!
Μετά το τέλος του πρώτου αγώνα της φετινής σεζόν
Νέα 06/04/2015 - 13:30

Πέρα από την πλούσια αγωνιστική δράση και την προσμονή ακόμα πιο δυνατών μαχών στους επόμενους Γύρους του Πρωταθλήματος, ο εναρκτήριος αγώνας είχε και μια άλλη ωραία διάσταση: ήταν ένας αγώνας με πολλά, πολλά ρεκόρ!

 

- Για πρώτη φορά μετά το 2005 (Κινέζικο GP) κανείς Ισπανός δεν βρέθηκε σε κανένα από τα τρία βάθρα των κατηγοριών του Πρωταθλήματος.

 

- Την τελευταία φορά που κανείς Ισπανός οδηγός, σε καμία από τις τρεις κατηγορίες, δεν ήταν πρώτος στη βαθμολογία, ήταν το 2009 στην Jerez όταν πρώτοι ήταν οι: Valentino Rossi, Hiroshi Aoyama και Andrea Iannone.

 

- Για πρώτη φορά μετά την Valencia το 2011, δεν είχαμε Ισπανό αναβάτη στην pole position.

 

- Ήταν το πρώτο αμιγώς Ιταλικό βάθρο μετά το Grand Prix στο Motegi το 2006.

 

- Για πρώτη φορά μετά το 2003, δεν είχαμε κανέναν Ισπανό αναβάτη στο βάθρο μετά το τέλος του εναρκτήριου Γύρου του Πρωταθλήματος.

 

- Μετά τη νίκη του στο Qatar, ο Valentino Rossi προηγείται στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2010 και την τότε του νίκη στην έρημο του Qatar.

 

- Ο Valentino Rossi είναι ο γηραιότερος οδηγός που ηγείται του βαθμολογικού πίνακα, από το 1977 και τον Jack Findlay που ήταν πρώτος μαζί με τον Barry Sheene. Ο πρώτος είχε κερδίσει τον δεύτερο αγώνα στην Αυστρία που είχαν μποϋκοτάρει τα περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα της εποχής.

 

- Ο Rossi έγινε ο γηραιότερος αναβάτης που κερδίζει τον εναρκτήριο αγώνα του Πρωταθλήματος, ένα ρεκόρ που κρατά από το 1949 και την πρώτη χρονιά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!!

 

- Η Ducati είχε δυο αναβάτες της στο βάθρο για πρώτη φορά μετά την Aragon το 2010, όταν ο Casey Stoner είχε κερδίσει τον αγώνα και ο Nicky Hayden ήταν τρίτος.

 

- Για πρώτη φορά μετά το 2012, έχουμε μη Ισπανό αναβάτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Τότε ο Stoner είχε κερδίσει στην Πορτογαλία το 2012.

 

- Την τελευταία φορά που ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν είχε καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο του πρώτου αγώνα, ήταν το 2007 όταν ο Nicky Hayden ήταν 8ος στο Qatar.

Επόμενο άρθρο »

Οι κανονισμοί του 2016 (Μέρος 1ο)

« Προηγούμενο άρθρο

Melandri: Αυτό περιμέναμε...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα