• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Bridgestone για το Assen
Συνέντευξη με τον Masao Azuma
Νέα 01/07/2015 - 15:08

Ο Masao Azuma, Υπεύθυνος της Bridgestone στο Τμήμα Εξέλιξης Αγωνιστικών Ελαστικών, μίλησε για τα ρεκόρ που έσπασαν στην πίστα του Assen αλλά και για την επιλογή του Marquez να φορέσει το μεσαίο μπροστινό για τον αγώνα.

 

«Ήταν ένα καλό Σ/Κ για εμάς και όχι μόνο για το γρήγορο ρυθμό που είχαν οι αναβάτες. Δεν είχαμε πολλά περιστατικά και οι επιλογές που φέραμε δούλεψαν καλά για όλους», σχολίασε ο Azuma.

 

«Στο Assen είναι σημαντικό να έχεις ένα πίσω ελαστικό που να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και στο φορτίο, παράλληλα όμως να έχει αρκετή πρόσφυση και να είναι σταθερό για τους αναβάτες και νομίζω ότι το πετύχαμε».

 

«Το εύρος της θερμοκρασίας στο Assen είναι μεγάλο, από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι και με τα ελαστικά που φέραμε οι αναβάτες μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις αλλαγές καταλλήλως».

 

«Σε μια δύσκολη πίστα για τα ελαστικά, είχαμε πολλά ρεκόρ κι έτσι δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μας».

 

Όσο για την επιλογή του Marquez, ο Masao Azuma δήλωσε ότι περίμενε να μην χρησιμοποιήσουν πολλοί αναβάτες το μεσαίο μπροστινό και αυτό επειδή «... παραδοσιακά προτιμούν τις πιο μαλακές επιλογές, για όσο το δυνατόν καλύτερη πρόσφυση στις στροφές».

 

«Μόλις τα τελευταία χρόνια φέραμε το μεσαίο μπροστινό στο Assen και φέτος ο Marquez ήταν ένας από τους δυο που το δοκίμασαν την Παρασκευή. Θεώρησε ότι ήταν καλύτερο όσον αφορά στην ευστάθεια στα φρένα, χωρίς να θυσιάζει πολλή από την πρόσφυση στα πλάγια».

 

«Ήταν πολύ γρήγορος μ’ αυτό και το πρωί στο ζέσταμα και παρά το ότι η θερμοκρασία στον αγώνα ήταν χαμηλότερη σε σχέση με τις ΕΔ4, πίστεψε ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο».

 

«Οι υπόλοιποι επέλεξαν το μαλακό που δεν προσφέρει την ευστάθεια στα φρένα του μεσαίου, αλλά ζεσταίνεται πιο γρήγορα και είναι πιο αποδοτικό μέσα στις στροφές».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Άξιζε τη νίκη ο Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Το Misano συνεχίζει στο Ημερολόγιο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα