• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Petrucci: Μόνο στο Playstation!
Από 18ος, δεύτερος ο Ιταλός της Pramac
Νέα 31/08/2015 - 11:30

Ο Danilo Petrucci έκανε τον αγώνα της ζωής του στο Silverstone και από την 18η θέση που ξεκίνησε, κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη και να πάρει το πρώτο βάθρο της καριέρας του!

 

«Ήταν κάτι το απίστευτο. Ειλικρινά ήλπιζα να βρέξει γιατί το Σάββατο ήταν άσχημα τα πράγματα και ήταν δύσκολο από την 18η θέση», ξεκίνησε να λέει ο αναβάτης της Pramac που ανανέωσε το συμβόλαιό του και για τη νέα σεζόν.

 

«Σε κάποια στιγμή ήμουν πίσω από τον Pedrosa και τον Lorenzo. Ποτέ μου δεν έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση. Μόνο στο Playstation. Και τώρα τι κάνω; Είναι τόσο δύσκολο να τους περάσεις, ειδικά επειδή είναι ο Pedrosa κι ο Lorenzo».

 

Προς το τέλος του αγώνα κι αφού ήταν πίσω μόνο από τον Rossi, ο Petrucci είχε καταφέρει να πλησιάσει τον Ιταλό στο 1,5δ και δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν ότι η Ducati θα κέρδιζε για πρώτη φορά μετά το 2010, ενώ θα ήταν η πρώτη νίκη δορυφορικού μετά το 2006!

 

«Όταν συνειδητοποίησα ότι ήμουν στο βάθρο, φοβήθηκα ότι μπορεί να έπεφτα, διότι στο βρεγμένο ποτέ δεν ξέρεις το όριό σου. Μετά έπεσε ο Marquez και στη συνέχεια, χωρίς να ξέρω το λόγο, ο Valentino ήταν ολοένα και πιο κοντά».

 

«Φοβήθηκα ότι πήγαινα πολύ γρήγορα, διότι δεν είναι σύνηθες να κερδίζεις τόσο χρόνο από τον Valentino. Δεν ήταν μια εύκολη περίπτωση».

 

«Συνήθως όμως ο Valentino, όταν τον πλησιάζεις ακόμα και στην προπόνηση που κάνουμε μαζί στο ράντσο του, έχει το κάτι παραπάνω. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα τον ακούμπησα σε μια στροφή».

 

«Τερμάτισα μπροστά του γιατί τον πέταξα εκτός. Από μέσα μου τότε σκέφτηκα ότι ήταν η τελευταία φορά που θα προπονούμασταν μαζί. Δεν ήθελα να επαναλάβω αυτή την κατάσταση και ήδη ήμουν πολύ χαρούμενος γι’ αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα».

 

«Ήταν ριψοκίνδυνο να τον πλησιάζω και δυο γύρους πριν το τέλος, είδα ότι είχα κάνει μια μικρή διαφορά από τον Dovi πίσω. Στον τελευταίο γύρο νομίζω ότι έκανα λάθη σε κάθε μια στροφή!»

 

«Μετά, στην τελευταία στροφή άρχισα να γελάω και σκεφτόμουν ότι τώρα θα ξυπνήσω και θα είμαι στο κρεβάτι. Είμαι πολύ χαρούμενος και για το ότι ήμασταν τρεις Ιταλοί και είμαι τυχερός που είμαι φίλος και με τους δυο».

 

Ο Andrea Dovizioso είχε την GP15 στη διάθεσή του, ενώ ο Danilo Petrucci οδηγούσε την GP14,1 ενώ από τον επόμενο Γύρο - στην πίστα του Misano - θα έχει στα χέρια του την GP14,2.

 

«Πάντα ήμουν γρήγορος στο βρεγμένο, ακόμα και με μη ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Έχω πάρει 11η και 12η θέση στο παρελθόν που μπορεί για άλλους και για τα ΜΜΕ να μην είναι κάτι, αλλά για εμάς ήταν σημαντικές».

 

«Προέρχομαι από το motocross κι έχω ένα πλεονέκτημα όταν η πίστα αλλάζει σε κάθε γύρο. Ίσως είμαι γρήγορος διότι στο βρεγμένο όλοι είναι πιο αργοί. Στο box μου έλεγαν μετά: φοβηθήκαμε ότι θα έπεφτες σε κάθε στροφή».

 

«Εγώ όμως το διασκεδάζω πραγματικά πολύ το να οδηγώ στο βρεγμένο, διότι όλα είναι πιο ομαλά. Είναι πιο φυσική οδήγηση», πρόσθεσε ο Danilo Petrucci που ανέβηκε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Πήραμε πολλά ρίσκα!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Δεν τέλειωσε ο Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα