• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΔΡΑΜΑ ΣΤΗΝ F2: ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ JOHN SURTEES
Oι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κατάσταση είναι τέτοια που δεν θα μπορούσε να σωθεί ο 18χρονος οδηγός
MotoGP και όχι μόνο 20/07/2009 - 20:02

 

O John Surtees ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς της ιστορίας, έχασε το γιό του Henry, χθες σε ατύχημα που έγινε κατά τη διάρκεια αγώνα για το πρωτάθλημα Formula 2.

 

O πραγματικά άτυχος Henry Surtees πήγαινε με σχεδόν 200 χλμ/ώρα σε μια κατηφόρα της πίστας του Brands Hatch, όταν ο τροχός ενός άλλου αυτοκινήτου που είχε βγει από το δρόμο και είχε πέσει πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες, τον κτύπησε στο κεφάλι, καθώς αναπηδούσε ανάμεσα στα άλλα αυτοκίνητα που περνούσαν.

Ο Surtees έχασε τις αισθήσεις του και το αυτοκίνητό του ακυβέρνητο κτύπησε στην μπαριέρα της επόμενης στροφής, με μικρή σχετικά ταχύτητα. Η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση είχε ήδη κάνει τη ζημιά και αργότερα στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κατάσταση είναι τέτοια που δεν θα μπορούσε να σωθεί ο 18χρονος οδηγός.

John και Henry Surtees στην πίστα την προηγούμενη μέρα
John και Henry Surtees στην πίστα την προηγούμενη μέρα

 

Ο Henry Surtees είχε κάνει φέτος το ντεμπούτο του στο απαιτητικό πρωτάθλημα της F2, με τα μονοθέσια να αποδίδουν 400 – 450 ίππους.

Ήδη είχε πετύχει την πρώτη του Pole position στο Brno και μάλιστα την προηγούμενη μέρα το Σάββατο στο Brands Hatch ανέβηκε στο βάθρο των νικητών.

 

Ο πατέρας του, ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα ΜotoGP και ο μόνος οδηγός στην ιστορία που έχει πάρει τον τίτλο και στην Formula 1!, ήταν δίπλα του στην προσπάθεια αυτή και τον βοηθούσε σε θέματα ρύθμισης του μονοθέσιου και σε θέματα στρατηγικής. Όλα έδειχναν ότι ο «μικρός» είχε τις δυνατότητες να φτάσει στην Formula 1.

 

Ο πρόωρος χαμός του βύθισε σε πένθος όχι μόνο την οικογένειά του και τους συναθλητές του στην Formula 2, αλλά και όλον τον κόσμο.

Ο Henry Surtees το Σάββατο στο Brands Hatch
Ο Henry Surtees το Σάββατο στο Brands Hatch

 

Βέβαια τα θέματα ασφαλείας των αγώνων ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια, παρά το ότι ο κανονισμός επιβάλλει το «δέσιμο» των τροχών και στην F2, με ανάλογο τρόπο με την F1, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε ένα ατύχημα δεν μπορεί να κοπεί το δέσιμο αυτό, όπως συνέβη στην περίπτωση αυτή.

Όμως τα μονοθέσια δυστυχώς αφήνουν το κεφάλι του οδηγού, έστω και λίγο απροστάτευτο.

 

Τα συλλυπητήριά μας στον πατέρα John, στην μητέρα του Jane και στις δύο αδελφές του.

To πρώτο του βάθρο, η μεγαλύτερη ευτυχία, μια ημέρα πριν!
To πρώτο του βάθρο, η μεγαλύτερη ευτυχία, μια ημέρα πριν!

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΔΡΑΣΤΕ ΣΤΟ
GAMILLAROCKS
adventure resort

« Προηγούμενο άρθρο

Οδηγώντας την BMW HP2 στην πίστα της Catalunya

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα