• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Honda V4 Superbike
Νέα, επίσημα σχέδια
Τεστ-Μοντέλα 13/02/2017 - 17:45

Από Αγγλία έρχονται τα παρακάτω σχέδια που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και δείχνουν το V4 Superbike μοντέλο της Honda, το οποίο μάλλον θα κυκλοφορήσει το 2018.

 

Πρόκειται δηλαδή για τη μοτοσυκλέτα που θα πάρουν στα χέρια τους, λογικά και αν δεν προτιμηθεί πρώτα να δοκιμαστεί αλλού, το δίδυμο της Honda στα SBK-Motul.

 

Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημαντικότητα των παρακάτω σχεδιαγραμμάτων.

 

Η Honda κατέθεσε τα σχέδια τονίζοντας ότι πρόκειται για επανασχεδιασμό των μαρσπιέ και όχι ότι έχουν να κάνουν με οποιαδήποτε νέα μοτοσυκλέτα!

 

Ωστόσο μέσα από τα σχεδιαγράμματα βγαίνουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως:

1. Εδώ φαίνεται το περίγραμμα του κινητήρα με διακεκομμένη γραμμή και μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι οπωσδήποτε μιλάμε για V4.

2. Εδώ είναι ο νέος σχεδιασμός των μαρσπιέ, ενώ φαίνονται οι δυο μπροστινές εξαγωγές των σωληνώσεων και οι δυο από τους πίσω κυλίνδρους και η διαδρομή που ακολουθούν πίσω από το δεξί μαρσπιέ.

3. Η στάση της μοτοσυκλέτας δείχνει επιθετικότητα. Το περίγραμμα του υποπλαισίου φτάνει μέχρι το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και στο πάνω του μοτέρ. Δεν υπάρχει ορατό πλαίσιο και πιθανότατα ο κινητήρας να είναι μέρος του πλαισίου, όπως για παράδειγμα στην Ducati Panigale.

 

 

4. Ένα σημαντικό κομμάτι της εξέλιξης της νέας V4 μοτοσυκλέτας είναι η αεροδυναμική και το «φτερό» το οποίο υπάρχει στο πίσω μέρος αυτής. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει βλέποντας κανείς το (μεγάλο) μήκος και πλάτος της μοτοσυκλέτας, αλλά και την λεπτομερή περιγραφή του πως περνά ο αέρας μέσα από τη σέλα.

5. Εδώ φαίνονται οι πλαϊνοί αεραγωγοί.

Επόμενο άρθρο »

Piaggio Medley 125/150

« Προηγούμενο άρθρο

Οδηγούμε Honda CBR1000RR & SP στο Portimao

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα