• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK: Biaggi – Melandri στα χέρια;!
Η σύρραξη δεν έγινε, τελικά!
Νέα 27/03/2011 - 11:54

Κτύπησαν μεταξύ τους στην Αυστραλία, σε ένα αγωνιστικό συμβάν και ήταν η πρώτη φορά που οι Max Biaggi και Marco Melandri διασταύρωσαν τα ξίφη τους στα WSBK και μάλλον είναι σίγουρο ότι δεν θα ήταν η τελευταία. Ενώ ο οδηγός της Yamaha δεν είχε κάτι για να παραπονεθεί στο Phillip Island η κατάσταση ήταν διαφορετική στο Donington Park, όπου παραλίγο να γίνει σύρραξη στο box της ομάδας, με τα πράγματα να έχουν γίνει διαφορετικά από ότι γράψαμε χθες. 

 

Το περιστατικό έγινε στην Superpole 2:

Ο Melandri ήταν 8ος εκείνη την στιγμή και έμεναν 4 λεπτά για το τέλος, με τον μέχρι πέρυσι οδηγό του MotoGP να πιέζει για έναν καλό γύρο. Μάλιστα στην πρώτη ενδιάμεση χρονομέτρηση ήταν 0.206 κάτω από τον χρόνο του Checa που ήταν ο ταχύτερος. Τότε έφτασε τον Biaggi που εκείνη την ώρα ζέσταινε λάστιχα για τον επόμενο γύρο και δεν άνοιξε δρόμο από την αγωνιστική γραμμή, κλείνοντας πολύ τον Melandri. Ο Max σήκωσε το χέρι για να δείξει στον οδηγό ότι τον είδε, αλλά δεν άνοιξε το δρόμο. Ο Marco εκεί έκοψε και μετά φτάνοντας στο κλειστό εσάκι της πίστας μπήκε από την εσωτερική στον Biaggi και παραλίγο να κτυπήσουν.

Τελικά ο Melandri έμεινε εκτός 8αδας και Superpole 3 και δήλωσε στην Ιταλική τηλεόραση: «Λυπάμαι που δεν προκρίθηκα στον τελικό γύρο της Superpole, αλλά συνέβη. Είναι κρίμα που αυτό έγινε λόγω ενός άλλου οδηγού. Ο Biaggi με είδε να έρχομαι και αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό. Δεν ήταν κάτι που ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής πρέπει να κάνει. Αλλά είναι ΟΚ: δεν ξεκινάμε και τόσο μακριά και είμαι περισσότερο αποφασισμένος παρά ποτέ».

 

Το «χαστουκάκι»:

Στην Ιταλία τα φιλικά χαστουκάκια σημαίνουν «γίνε καλό παιδί», αλλά όταν ο Biaggi έφτασε στο box του Melandri και του έδωσε δύο χαστουκάκια (βλέπε φωτογραφία), δεν υπήρχε κάτι φιλικό στην ατμόσφαιρα. Ο οδηγός της Yamaha ειρωνικά χειροκρότησε τον οδηγό της Aprilia όταν γυρνούσε στα pits και ο Max πήγε να ζητήσει τα ρέστα για την επικίνδυνη κίνηση στο εσάκι. Τελικά ο Marco έμεινε ψύχραιμος και δεν πιάστηκαν στα χέρια, κάτι που θα μπορούσε εύκολα να γίνει. Μετά ο οδηγός της Aprilia είπε με τη σειρά του στην τηλεόραση:

«Όταν κάποιος προσπαθεί να σε πετάξει έξω από την πίστα σε τσατίζει. Και μου έκανε το ίδιο πράγμα πριν από μερικά χρόνια».

 

Τελικά η διεύθυνση του Αγώνα έδωσε «κίτρινη κάρτα» στους δύο οδηγούς για την συμπεριφορά τους στην πίστα και στον Biaggi επιβλήθηκε πρόστιμο 3,000 Euro για συμπεριφορά ανάρμοστη προς τα συμφέροντα του σπορ, για τα χαστουκάκια δηλαδή.

Άρα αυτά που έλεγαν κάποιοι για αντιπαλότητα των δύο Ιταλών Παγκόσμιων Πρωταθλητών πριν το ξεκίνημα των Αγώνων, γίνεται πραγματικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον η μάχη τους.

 

Επόμενο άρθρο »

WSBK Donington: Ο Melandri νικητής στον 1ο Αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

WSS Donington: O Scassa συνεχίζει την επιτυχία με pole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα