• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Pedrosa είναι ανυπόμονος
Για να οδηγήσει στις δοκιμές
Νέα 31/01/2012 - 20:19

Ο Dani Pedrosa, σε δηλώσεις του εξέφρασε την ανυπομονησία του να οδηγήσει την νέα Honda RC213V στις δοκιμές της Sepang. Ο Ισπανός αναβάτης έχει κάθε λόγο να μην βλέπει την ώρα να ανέβει στην σέλα της μοτοσυκλέτας. Aυτή έχει νέο πλαίσιο το οποίο ρυθμίστηκε με βάση τις δικές του υποδείξεις, από το περσινό τεστ της Valencia (απ’ όπου και η τελευταία φωτογραφία), ώστε να περιοριστεί η ταλάντωση που υπήρξε σχετικά έντονη.

Ο Pedrosa δήλωσε σχετικά:

«Πρέπει να μειωθεί το φαινόμενο (της ταλάντωσης), να φρενάρουμε και να μπαίνουμε καλύτερα στην στροφή. Η Sepang είναι μια απαιτητική πίστα και τα λάστιχα είναι σημαντικά. Είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσουμε με αυτά σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και ίσως η συμπεριφορά τους να είναι διαφορετική και (πιθανόν) να έχουμε περισσότερη ή λιγότερη ταλάντωση. Προς το παρόν πρέπει να μάθουμε και είμαι έτοιμος γι’ αυτό».

 

Ο Pedrosa δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να κάνει αλλαγές στο στυλ οδήγησής του ώστε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της μοτοσυκλέτας των 1000cc, η οποία είναι πιο δυνατή από αυτή των 800cc. Όπως είπε:

«Με την νέα μοτοσυκλέτα πρέπει να φρενάρεις λίγο νωρίτερα επειδή η τελική ταχύτητα είναι υψηλότερη. Ίσως η ταχύτητα στην στροφή να είναι μικρότερη όμως η επιτάχυνση θα είναι πιο έντονη. Συνεπώς θα αλλάξει ο τρόπος εισόδου στην στροφή και η αγωνιστική γραμμή. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε όμως παραμένει μια μοτοσυκλέτα με δύο τροχούς».

 

Ο Pedrosa θα έχει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην μεγάλη κατηγορία έναν συναθλητή στην ομάδα ο οποίος θα έχει το Νο 1 στην μοτοσυκλέτα του (δηλαδή ο Casey Stoner). H πρώτη ήταν το 2006 όταν ήταν ομόσταυλος του Nicky Hayden. O Iσπανός αναβάτης της Honda, όταν ρωτήθηκε για το πώς αισθάνεται γι’ αυτό δήλωσε σχετικά:

«Δεν είναι μια καινούργια κατάσταση για εμένα και πάντα είναι καλό να έχεις ποιοτικούς αναβάτες στη ίδια ομάδα επειδή σε κάνουν καλύτερο κι εσένα και βελτιώνεις την απόδοσή σου».

Επόμενο άρθρο »

H BMW Italia έκανε δοκιμές με τον Fabrizio

« Προηγούμενο άρθρο

Η παρουσίαση της Repsol Honda Team

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα