• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Preziosi: Νέα ηλεκτρονικά για τον Rossi!
...στο επόμενο τεστ της Sepang
Νέα 23/02/2012 - 12:07

Στις πρόσφατες δοκιμές της Jerez, παραβρέθηκαν κυρίως CRT μοτοσυκλέτες καθώς και η Ducati με τον δοκιμαστή Franco Battaini και τους δυο αναβάτες των δορυφορικών ομάδων της, Barbera και Abraham. Θυμίζουμε ότι ο Nicky Hayden δεν κατάφερε τελικά να παραβρεθεί στις δοκιμές, μένοντας σπίτι του για να συνεχίσει την ανάρρωση από την επέμβασή του στον ώμο.

 

Ο Filippo Preziosi επέβλεπε την δουλειά στα pits και η παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή της Ducati είναι δηλωτική για το πόσο σημαντικό ήταν το τεστ.

 

«Ήμασταν τυχεροί που πετύχαμε τόσο καλό καιρό και αυτό μας επέτρεψε να έχουμε αρκετά δεδομένα για ανάλυση τις επόμενες ημέρες», σχολίασε ο Preziosi. «Με τον Franco συνεχίσαμε το προγραμματισμένο πλάνο της ομάδας, δοκιμάζοντας κάποια πράγματα στα ηλεκτρονικά συστήματα. Εκεί θα επικεντρωθούμε και στο επόμενο τεστ στην Sepang. Νομίζω ότι βρήκαμε κάποια ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία θα τσεκάρουμε με τον Vale και τον Nicky σε μερικές ημέρες στην Μαλαισία, όπου βέβαια θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας. Άλλωστε, με την παρουσία μας εδώ στην Jerez, δώσαμε την ευκαιρία στους αναβάτες των δορυφορικών ομάδων μας να δουλέψουν πάνω στο δικό τους, προσωπικό στήσιμο»

 

Μετά την εμφάνιση της νέας GP12 στην Sepang, με τον Rossi, όλοι στην εταιρεία εργάστηκαν με βάση τις πληροφορίες του 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, ώστε να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την νέα πρωτότυπη μοτοσυκλέτα. Ο Valentino δεν είχε κρύψει ότι αν και η αρχή ήταν καλή, ωστόσο δεν θα ήταν δυνατόν όλα τα προβλήματα να επιλυθούν με τους κανονισμούς. Είναι απαραίτητα κάποια νέα εξαρτήματα, μερικά από τα οποία θα είναι έτοιμα στην πίστα της Μαλαισίας, την επόμενη εβδομάδα. Το ίδιο περιμένει και ο Preziosi, καθώς οι μηχανικοί εργάζονται ήδη από τον Ιανουάριο στην εξέλιξη της GP12 και τα νέα εξαρτήματα θα είναι σύντομα έτοιμα.

 

Από την άλλη, ο «Γιατρός» έχει δηλώσει επανειλημμένως – όπως και η διοίκηση – ότι χρειάζεται περαιτέρω εξέλιξη της μοτοσυκλέτας. Η πρόσφυση έχει αποδειχθεί μια από τις αδυναμίες της και είναι απαραίτητες κάποιες επεμβάσεις στο πλαίσιο. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Honda έχει το πλεονέκτημα, μιας και διαθέτει τα πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά στην κατηγορία. Έτσι, αποκτά ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι ο Battaini δούλεψε πάνω στον συγκεκριμένο τομέα επί τρεις ημέρες.

 

Τα αποτελέσματα της δουλειάς των τεχνικών του Borgo Panigale θα φανούν όταν ο Rossi θα δοκιμάσει τα καινούργια ηλεκτρονικά, με την ελπίδα ότι θα έχει δίπλα του – 100% έτοιμο – τον ομόσταυλό του Nicky Hayden.

 

Επόμενο άρθρο »

SBK: Επίσημο video ομάδων-οδηγών

« Προηγούμενο άρθρο

De Puniet: κόντρα στις πρωτότυπες MotoGP;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα