• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Hayden: «Θα προτιμούσα πιο κοντά στην κορυφή»
Preziosi: «…το στήσιμο άλλαζε συνεχώς, ελέω καιρού»
Νέα 02/03/2012 - 09:54

Παρά τις αρνητικές – και πάλι – προβλέψεις του καιρού, για βροχές, η τελευταία ημέρα δοκιμών στην Sepang, κύλισε ομαλά. Ο απογοητευμένος Valentino Rossi, έμεινε στην πίστα μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερη δουλειά για τους μηχανικούς της Ducati, οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται στην εξέλιξη της GP12.

 

Όσον αφορά τον Nicky Hayden, αν και δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος, συνέχισε τις δοκιμές και το απόγευμα είχε μια μικρή πτώση, χωρίς ανησυχητικές συνέπειες. Αν και χαρακτήρισε τα νέα ηλεκτρονικά που δοκιμάστηκαν σε αυτό το τεστ, επαναστατικά, δεν κατάφερε ούτε αυτός, ούτε ο Rossi, να βρει το ιδανικό στήσιμο ώστε να βελτιώσει τους χρόνους του και τερμάτισε στην 11η θέση…

 

Nicky Hayden: «Οπωσδήποτε θα προτιμούσα να είμαι πιο κοντά στην κορυφή, αλλά είναι μόλις το πρώτο μου σοβαρό τεστ φέτος. Την μοτοσυκλέτα την αισθάνομαι καλύτερα στο φρενάρισμα και στις στροφές και μ’ αρέσει πολύ η πληροφόρηση που μου δίνει. Επίσης, οι χρόνοι δεν φαίνονται να επηρεάζονται τόσο, όταν η πίστα είναι ζεστή και ολισθηρή. Πρέπει να δουλέψουμε το θέμα με τις ταλαντώσεις (chattering) και την έξοδο από τις στροφές. Έχουμε αρκετές ιδέες, καθώς δεν καταφέραμε να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα, λόγω καιρού, σε αυτές τις δοκιμές. Προς το τέλος, έχασα το μπροστινό μέρος στην 1η στροφή και έπεσα, ωστόσο ήταν μικρή πτώση και είμαι μια χαρά. Είμαι χαρούμενος με την διαδικασία ανάρρωσης του ώμου μου. Ευελπιστώ, ότι με τρεις ακόμη εβδομάδες ανάρρωσης θα είμαι 100% έτοιμος για την Jerez»

 

Ο Filippo Preziosi, Γενικός Διευθυντής της Ducati, έμεινε και αυτός – με την σειρά του – στις άσχημες καιρικές συνθήκες των δυο πρώτων ημερών, που εμποδισαν τους αναβάτες της Ducati να αποδώσουν τα μέγιστα, υπογράμμισε τις θετικές εντυπώσεις των αναβατών από τα ηλεκτρονικά και είπε ότι θα προτιμούσε κάτι καλύτερο από την 10η και 11η θέση…

 

Filippo Preziosi: «Επιτέλους είχε ήλιο την τελευταία ημέρα των δοκιμών στην Sepang και – έχοντας χάσει σχεδόν εξολοκλήρου τις δυο πρώτες ημέρες του τεστ – έπρεπε να κάνουμε πολύ δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι ξεκάθαρο ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες, είναι πολύ δύσκολο να πετύχει κανείς την καλύτερη δυνατή απόδοση, διότι το στήσιμο αλλάζει συνεχώς. Σήμερα (σ.σ. χτες) ο Valentino ήταν 10ος και ο Nicky 11ος και αναμφισβήτητα θα θέλαμε κάτι καλύτερο. Τέλος πάντων… και στους δυο άρεσαν τα νέα ηλεκτρονικά που είχαμε στην διάθεσή μας για αυτό το τεστ. Θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά από σήμερα και μέχρι την Jerez, όπου θα προσπαθήσουμε να τα βάλουμε όλα κάτω και να τα βελτιστοποιήσουμε».

 

Επόμενο άρθρο »

Οδηγήστε στην Sepang μαζί με τον Stoner!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovizioso: "Χαρούμενος με τον χρόνο και τη θέση μου"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα