• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar ΕΔ2: O Stoner οδήγησε εκπληκτικά
Ο Lorenzo 2ος, νέο ρεκόρ τελικής ο Barbera 339 χαω!
Νέα 06/04/2012 - 19:42

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο Casey Stoner έκανε την διαφορά στις Ελεύθερες Δοκιμές 2 του πρώτου Αγώνα της χρονιάς. Ο Αυστραλός στην τελευταία του έξοδο στην πίστα με τα σκληρά λάστιχα – που προφανώς θα χρησιμοποιήσουν οι περισσότεροι στον Αγώνα της Κυριακής – σημείωσε χρόνο 1:55.960 (ο μόνος που κατέβηκε το 1'56'') και έδειξε ότι δίκαια θεωρείται το μεγάλο φαβορί στην πίστα του Κατάρ.

Η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα ψηλή για τα δεδομένα της ερήμου, στους 26 βαθμούς Κελσίου στην άσφαλτο και στους 27 στον αέρα και ο αέρας με αρκετή ένταση αντίθετος στην μεγάλη ευθεία της πίστας.

Αυτό δίνει μεγάλη αξία στο νέο ρεκόρ τελικής που πέτυχε ο Hector Barbera με την Pramac Ducati GP12, με 339 χαω και σημαίνει ότι με ευνοϊκό αέρα θα φτάσουν ή θα ξεπεράσουν τα 350! Οι πιο δυνατοί κινητήρες των 1000cc δείχνουν ότι θα έχουμε νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα, με προσπεράσματα στα φρένα.

 

Πάντως ο Stoner – για να ξαναγυρίσουμε στα των ΕΔ2 – έφυγε από το γκαράζ της ομάδας όχι χαρούμενος, ίσως με κάποιο μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν στην εκκίνηση του κινητήρα του.

Ο Jorge Lorenzo από την μεριά του έδειξε χαρούμενος με τον 2ο χρόνο , παρά το ότι σήμερα αυξήθηκε η διαφορά του στα 0.214 του δευτερολέπτου.

Η ευχάριστη έκπληξη για το στρατόπεδο της Yamaha είναι η 3η θέση του Andrea Dovisiozo που οδήγησε πολύ ωραία την Μ1 του. Άλλη μια Μ1, αυτή του Ben Spies βρέθηκε στην 4η θέση, μπροστά από την 1η Ducati, που είναι η δορυφορική GP12 του Hector Barbera.

O Dani Pedrosa είναι ο πρώτος πεσών της μεγάλης κατηγορίας, με ένα γλίστρημα από κρύα ελαστικά στην 8η στροφή της πίστας. Γύρισε πήρε την 2η μοτοσυκλέτα και ανέβηκε μέχρι την 6η θέση.

Ο χθεσινός 3ος, ο Nicky Hayden δεν κατάφερε να έχει ανάλογη βελτίωση και έμεινε 0.822 του δευτερολέπτου πίσω από τον Stoner.

O Valentino Rossi όμως και σήμερα είναι 10ος στο 1.314 πίσω, έξι ολόκληρα δέκατα πίσω από τον δορυφορικό Barbera!

Την 8η και 9η θέση πήραν οι Cal Crutchlow & Stefan Bradl, που έδειξαν και πάλι πολύ καλά στοιχεία.

 

Ανάμεσα στις CRT μοτοσυκλέτες, ο Colin Edwards έκανε την έκπληξη, φέρνοντας την Suter-BMW στην 13η θέση, στα 2.8'' από την κορυφή και μπροστά από την ART Aprilia του Randy De Puniet!

O Yonny Hernandez επίσης αποτέλεσε έκπληξη με την 15η θέση για την FTR-Kawasaki.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο κάτω μέρος της σελίδας!

 

Επόμενο άρθρο »

Κατάρ, Moto3: Ελεύθερες Δοκιμές 3

« Προηγούμενο άρθρο

Κατάρ, Ημέρα 1: Φωτογραφικό Αφιέρωμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα