• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Πιθανότατα θα έκανα το ίδιο!"
Ο Capirossi υπερασπίζεται τον Valentino
Νέα 13/04/2012 - 13:25

O Loris Capirossi ήταν ο αναβάτης της πρώτης εργοστασιακής Ducati το 2003 - όταν ο Ιταλός κατασκευαστής αποφάσισε να πάρει μέρος στο MotoGP - μέχρι και το τέλος του 2007 και μετά έκανε ακόμη μια εμφάνιση με την Pramac Ducati, πριν αποσυρθεί οριστικά από τους αγώνες. Όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας του με την Ducati, τον καθιστούν ίσως τον πλέον κατάλληλο για να μας διαφωτίσει στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, στο πως σκέφτεται και αντιδρά, όντας παράλληλα και καλός φίλος του Valentino Rossi, με τους δυο να εργάζονται στενά στα πλαίσιο της Επιτροπής Ασφαλείας.

 

Μετά τις γνωστές σε όλους μας δηλώσεις του "Γιατρού", με το τέλος του πρώτου αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ, λόγια σκληρά που έχουν γεμίσει σελίδες και σελίδες στον ειδικό τύπο αλλά και έδωσαν το έναυσμα για πολλά άρθρα και απόψεις στο διαδίκτυο, πολλοί επώνυμοι έχουν είτε κατακρίνει, είτε υποστηρίξει τον Ιταλό σούπερ-σταρ, ανάμεσά τους όμως ο Loris Capirossi ξεχωρίζει και τα λόγια του αποκτούν άλλη βαρύτητα, λόγω της εμπειρίας του με την Ducati και της φιλίας που διατηρεί με τον άλλοτε αντίπαλό του στις πίστες...

 

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Capirossi ρωτήθηκε αν θα αντιδρούσε όπως ο Vale και ποιά ήταν η γνώμη του για το περιστατικό:

 

"Πιθανόν θα είχα κάνει το ίδιο, διότι πέρυσι είχα κάποια προβλήματα με την Ducati μου, όμως είμαστε διαφορετικοί εγώ κι ο Rossi... κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο του Valentino. Είναι Πρωταθλητής, αυτό είναι το μόνο σίγουρο και είναι αυτό που πρέπει να σκέφτονται όλοι πριν τον κρίνουν. Έχει κερδίσει εννέα Παγκόσμιους τίτλους και προτού μιλήσει ο οποιοσδήποτε για αυτόν, θα πρέπει να έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο. Ακόμα καλύτερα, θα πρέπει όλοι να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Θεωρώ ότι αντέδρασε όπως αντέδρασε, διότι όντας ένας μεγάλος οδηγός, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το να παλεύει για τέτοιες θέσεις στην κατάταξη. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, ας το ξεκαθαρίσω αυτό εξ αρχής, ούτε την Ducati ούτε τον Valentino, διότι πιστεύω ότι και οι δυο εργάζονται στο 120% και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα"

 

Στην συνέχεια, ερωτώμενος πως ο Hayden τα πήγε πολύ καλύτερα με την ίδια ακριβώς μοτοσυκλέτα, απάντησε:

 

"Είναι απλά αριθμοί και δεν μετράνε για την ώρα. Ο Vale ήταν ακριβώς πίσω του, πριν βγει εκτός πίστας, και όταν αυτό συμβεί θέλεις χρόνο για να ισορροπήσεις, κάτι που δεν είχε ο Rossi και δεν κατάφερε να προλάβει το μπροστά group... όταν μια μοτοσυκλέτα δεν είναι ανταγωνιστική, δεν μπορείς να προλάβεις. Πάντως, θεωρώ ότι με το τέλος της χρονιάς, ο Valentino θα είναι μπροστά από όλους τους οδηγούς της Ducati. Ένας αγώνας δεν κάνει την διαφορά. Τέτοιες καταστάσεις μου είχαν συμβεί κι εμένα. Ξέρω πως είναι τα πράγματα. Δυστυχώς, ζούμε σε διαφορετικό κόσμο. Όταν δεν φέρνεις αποτελέσματα, όλοι αρχίζουν τις επικρίσεις. Πιστεύω ότι στην περίπτωση του Valentino είναι η ζήλια που μιλάει. Έχει κάνει τόσα πολλά για τους αγώνες μοτοσυκλετών και αν κάποιος καταφέρει να τον περάσει τώρα, είναι όλοι χαρούμενοι... Είμαι πάντα στο πλευρό του αναβάτη και πάντα θα τον υπερασπίζομαι. Ο Rossi είναι Πρωταθλητής και έχει κερδίσει πολλά! Περνάει δύσκολες στιγμές, πιθανώς με μια μη ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Λοιπόν, προσπαθήστε να το καταλάβετε αυτό..."

 

Valentino είναι σίγουρο ότι τα δίνει όλα στον αγώνα. Παρείχε πολύτιμες πληροφορίες στην ομάδα του και αυτές πρέπει να ακολουθήσουν. Όπως είπε και ο ίδιος, δεν είναι μηχανικός αλλά έχει τεράστια εμπειρία και η Ducati θα πρέπει να ακολουθήσει τα λεγόμενά του. Ένας οδηγός πάντοτε έχει πολλά να διδάξει μια ομάδα..."

 

Επόμενο άρθρο »

"Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για διαζύγιο!"

« Προηγούμενο άρθρο

H Ferrari 458 του Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα