• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Crutchlow: "Αισθάνομαι πιο σίγουρος φέτος!"
"Δεν έχω βλέψεις για την εργοστασιακή ομάδα"
Νέα 18/04/2012 - 12:56

Μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην πίστα του Κατάρ, ο αναβάτης της Tech 3 απαντά στις ερωτήσεις του επίσημου διαδικτυακού χώρου του Πρωταθλήματος και μας αποκαλύπτει τις προσδοκίες του, τις σκέψεις του και πολλά ακόμη. Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης που έδωσε στο motogp.com

 

Πως αισθάνεσαι μετά τον αγώνα στο Κατάρ;

 

"Καλά! Ήταν ωραία που τερμάτισα και έφυγε από την μέση ο πρώτος αγώνας. Δεν θέλω να το σκέφτομαι μόνο και μόνο επειδή τερμάτισα 4ος και αυτό σημαίνει ότι είμαστε ξαφνικά στην κορυφή. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και ποτέ δεν ξέρεις, στον επόμενο αγώνα μπορεί να τερματίσεις 10ος! Δεν λέω ότι θα γίνει αυτό, διότι η διαφορά ανάμεσα σε εμένα και τον Dovi με τους υπόλοιπους πίσω είναι μεγάλη, αλλά τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα! Μπορεί να παλεύουμε για την ίδια θέση, ή να είμαστε λίγο πιο μπροστά... δεν ξέρεις! Θεωρώ ότι ήταν ένας καλός τρόπος να αρχίσει η χρονιά, έτσι το βλέπω".

 

Πολλοί έμειναν έκπληκτοι από την απόδοσή σου στο Κατάρ, εσύ;

 

"Μετά τις δοκιμές που τα πήγα πολύ καλά, περίμενα ότι θα ήμουν μέσα στους πρώτους 6, αλλά δεν περίμενα εγώ κι ο Dovi να έχουμε τόσο μεγάλη διαφορά με τους πίσω μας! Βέβαια, από την άλλη, δεν περίμενα ότι θα έχουμε τόσο μεγάλη διαφορά και από τους 3 πρώτους... Δεν έχουμε εργοστασιακό εξοπλισμό και οι μόνες μοτοσυκλέτες που με νίκησαν ήταν με εργοστασιακό εξοπλισμό. Αλλά ακόμα και να είχα στην διάθεσή μου τέτοιο εξοπλισμό, θα κέρδιζα τους μπροστά; όχι, πιθανότατα όχι, τουλάχιστον όχι στον πρώτο αγώνα της χρονιάς! Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να περιμένω την 4η θέση στον αγώνα, περίμενα οπωσδήποτε να τα πάω καλύτερα από πέρυσι, αλλά μέχρι εκεί!"

 

Θεωρείς ότι η Μ1 αναβαθμίστηκε για την νέα εποχή των 1000cc;

 

"Πρέπει να σκεφτείτε ότι ο Dovi κι εγώ δεν έχουμε την ίδια μοτοσυκλέτα με τον Jorge και τον Ben. Πραγματικά δεν θέλω να επαναληφθεί - συνέβη πέρυσι και συμβαίνει φυσιολογικά κάθε χρόνο, για να είμαι ειλικρινής - αλλά στο Κατάρ και στις δοκιμές είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην εργοστασιακή ομάδα. Επειδή όμως αυτοί έχουν ατέλειωτο μπάτζετ, μπορούν συνεχώς να εξελίσσουν την μοτοσυκλέτα τους. Ξεκινάμε - φαινομενικά - την χρονιά σε παρόμοιο επίπεδο, αλλά αυτοί είναι λίγο πιο μπροστά, πράγμα φυσιολογικό μιας και είναι η εργοστασιακή ομάδα. Ελπίζω να μην συνεχίζουν να εξελίσσονται και εμείς να μην επωφελούμαστε από αυτό, διότι σε αυτήν την περίπτωση η διαφορά μεγαλώνει συνεχώς και εμείς πρέπει να οδηγούμε όλο και πιο σκληρά!"

 

Τι θεωρείς ότι συνέβαλε στο πολύ καλό ξεκίνημα της χρονιάς;

 

"Πιστεύω ότι φέτος αισθάνομαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έκανα έναν καλό τελευταίο αγώνα πέρυσι και οι 1000cc μου ταιριάζουν λίγο καλύτερα και έχω - ίσως - λίγο περισσότερη εμπειρία με τα ελαστικά... Θέλω να συνεχίσω στο MotoGP και του χρόνου και το συμβόλαιό μου λήγει φέτος. Θεωρώ ότι τα πηγαίνω καλύτερα και εξαιτίας αυτού. Θέλω να δείξω τι πραγματικά είμαι ικανός να κάνω, εάν χρειαστεί... παίζονται πολλά φέτος και πιστεύω ότι έκανα μια καλή προετοιμασία και για αυτό είμαστε λίγο πιο γρήγοροι από πέρυσι. Ωστόσο, αν ήμασταν στις 800cc θα ήμουν ακόμα πιο κοντά στους πρώτους!"

 

Θεωρείς τα βάθρα εφικτό στόχο φέτος;

 

"Ναι, έτσι θέλω να πιστεύω. Δεν ξέρω πότε και που αλλά ο στόχος μου είναι να είμαι πάντα μπροστά από τους δορυφορικούς αναβάτες και αν μπορέσω να κερδίσω κάποιον εργοστασιακό οδηγό, τότε θα είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι εφικτό αυτό; ναι, απλά πρέπει να κάνεις ό, τι καλύτερο με αυτό που διαθέτεις και αυτό σκοπεύω να κάνω. Ο Andrea τερμάτισε 3ος πέρυσι και μόνο δυο τον κέρδισαν στην κατάταξη, οι δυο καλύτεροι αναβάτες του κόσμου! έτσι το να είμαι κοντά στον Andrea είναι... Δεν λέω ότι θα είμαι ικανοποιημένος με αυτό, δηλαδή αν ο Andrea είναι δέκατος, δεν θέλω να είμαι ένατος ή ενδέκατος αλλά με δεδομένο πόσο καλός είναι, θα είμαι ευχαριστημένος αν μείνω περίπου στα ίδια πλαίσια"

 

Τον Dovi τον βλέπεις σαν τον ομόσταυλο και εν δυνάμει αντίπαλό σου για μια θέση στην Tech 3 το 2013; Σαν αυτόν που πρέπει να κερδίσεις;

 

"Όχι, καθόλου! Έτσι προφανώς θα σκέφτονται οι περισσότεροι, αλλά δεν προσδοκώ να κερδίσω τον Andrea... όπως προείπα εκείνος τερμάτισε 3ος πέρυσι κι εγώ πολύ παρακάτω! Έχει κερδίσει ένα αγώνα MotoGP και έχει ανέβει πολλές φορές στο βάθρο αλλά, στο κάτω-κάτω, δεν είμαι ο μόνος που λήγει το συμβόλαιό του, είμαστε πολλοί... Πρέπει να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο και θέλω να μείνω συγκεντρωμένος στην δουλειά μου, η οποία είναι να τερματίσω όσο ψηλότερα γίνεται"

 

Ίσως να ανοίξει μια θέση για σένα στην εργοστασιακή ομάδα;

 

"Έχουν δυο φανταστικούς αναβάτες και για να είμαι ειλικρινείς δεν βλέπω αυτό να αλλάζει. Έτσι, δεν κοιτάω απαραίτητα αυτό αλλά θέλω να κάνω ό, τι καλύτερο και να αποδείξω σε όλους ότι είμαι γρήγορος και ότι φέτος θα είμαι σταθερός. Για την ώρα τα έχω καταφέρει, διότι τέτοιο καιρό πέρυσι θα είχα πέσει εφτά φορές σε δοκιμές κτλ, ενώ φέτος μόνο μια. Είμαι χαρούμενος με την ομάδα μου, έκαναν φανταστική δουλειά τον χειμώνα και χαίρομαι που είμαι δεύτερη χρονιά μαζί τους. Είναι η πρώτη φορά που μένω σε μια ομάδα δυο συνεχόμενες χρονιές!"

 

Πρέπει να είναι πολύ καλό που επιστρέφεις στην Jerez - όπου ήσουν πολύ καλός στις δοκιμές - ενώ έκανες μια τέτοια εμφάνιση στο Κατάρ.

 

Jerez είναι μια δύσκολη πίστα, ειδικά για εμένα που έχω παραβρεθεί μόνο 2 φορές. Τα πράγματα θα είναι οπωσδήποτε πιο δύσκολα σε σύγκριση με τις δοκιμές. Όλα έχουν να κάνουν με το να γνωρίζεις τις πίστες καλά και είναι δύσκολο, αν σκεφτείς ότι οι υπόλοιποι πηγαίνουν εκεί επί 10 χρόνια. Νομίζω το Estoril είναι μια καλή πίστα για εμένα, μου άρεσε όταν ήμουν εκεί πέρυσι. Δεν λέω ότι δεν μ' αρέσει και η Jerez, αλλά δεν είναι η αγαπημένη μου. Θεωρώ ότι στο Estoril θα είμαστε πιο κοντά, σε σχέση με την Jerez, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει! Μερικοί ρωτάνε πως κάνεις τα πλάνα σου πριν από τον αγώνα, αλλά στους αγώνες μοτοσυκλετών δεν μπορείς να σχεδιάσεις τίποτα διότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα προγραμματίζεις. Έτσι, θα βάλω τα δυνατά μου και για τους δυο αγώνες και θα δούμε".

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Rossi απειλείται...

« Προηγούμενο άρθρο

BMW RIDERS CLUB & VARADERO CLUB HELLAS μαζί στο Λιδωρίκι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα