• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στατιστικά πριν την Jerez
Οι αριθμοί και τα γεγονότα!
Νέα 26/04/2012 - 15:44

150 – Ο Alvaro Bautista (MotoGP) και ο Thomas Luthioto2) θα κάνουν την 150η εμφάνισή τους στην σχάρα εκκίνησης GP.

 

100 – Την εκατοστή του συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία θα πανηγυρίσει ο Dani Pedrosa. Θα γίνει ο τέταρτος Ισπανός που καταφέρνει να φτάσει τις 100 συμμετοχές, μαζί με τους Carlos Checa, Sete Gibernau και Alex Criville.

 

26 – Αυτή θα είναι η 26η συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται ένα γεγονός GP στην πίστα της Jerez, από τότε που πρωτο-χρησιμοποιήθηκε το 1987. Η μόνη πίστα που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερες φορές από την Jerez, είναι αυτή του Assen.

 

24 – Οι Ισπανοί αναβάτες είναι οι πιο επιτυχημένοι στην Jerez, έχοντας κερδίσει 24 συνολικά νίκες!

 

18 – Στο Κατάρ ο Marquez έκανε την 18η νίκη του σε αγώνα GP, μια περισσότερη απ’ ότι ο Rossi όταν ήταν ακόμα έφηβος. Μόνο ο Pedrosa, με 21 νίκες, έχει πετύχει περισσότερες νίκες GP, πριν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας του. Ο Marquez βέβαια, έχει όλη την υπόλοιπη σεζόν για να πάρει αυτήν την διάκριση από τον Dani.

 

8 – Ο Marquez έκανε την 8η του νίκη στην Moto2 κι έγινε ο πολυνίκης της κατηγορίας, έχοντας μια παραπάνω από τον Toni Elias.

 

8 – Ο Valentino Rossi είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην πίστα της Jerez, με οκτώ νίκες GP στο ενεργητικό του. Έξι στην μεγάλη κατηγορία και από μία στις 125cc και 250cc κατηγορίες.

 

5 – Η ομάδα των Lorenzo-Spies είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής, στην εποχή του MotoGP, με πέντε νίκες. Ακολουθεί με 4 η Honda και η Ducati με μόνο μια.

 

2 – Η Jerez είναι η μια από τις δυο πίστες του ημερολογίου του MotoGP (η άλλη είναι το Estoril), στην οποία δεν έχει καταφέρει να πετύχει νίκη ο Stoner. Μιλάμε βέβαια για την μεγάλη κατηγορία μόνο.

 

Επόμενο άρθρο »

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών πριν την Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

200 αγώνες για τον Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα