• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μέτρια αρχή για Lorenzo-Spies
Ο καιρός δυσκόλεψε τα πράγματα
Νέα 27/04/2012 - 21:19

Ο καιρός και τα τερτίπια του ανάγκασε την πλειοψηφία των οδηγών της μεγάλης κατηγορίας να μην πάρουν μέρος στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές το πρωί, ενώ ενοχλητική ήταν και η εμπειρία των δεύτερων ελεύθερων, που ξεκίνησαν στο βρεγμένο για να στεγνώνει σταδιακά η πίστα στην Jerez.

 

Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Jorge Lorenzo, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του απογεύματος προσπαθώντας να βρει επιπλέον πρόσφυση στο πίσω μέρος, καθώς τα βρόχινα ελαστικά φθείρονταν στην πίστα που στέγνωνε. Από την άλλη, ο Spies εστίασε στο να βρει το κατάλληλο set-up ελαστικών, κάνοντας παράλληλα κάποιες ρυθμίσεις για να βρει την καλύτερη δυνατή απόδοση.

 

Jorge Lorenzo: "Το πρωί δεν βγήκαμε έξω και το απόγευμα ήταν βρεγμένα και στέγνωνε προς το τέλος. Σε τέτοιες συνθήκες δεν τα πάμε καλά, διότι το μέσο του ελαστικού φθείρεται αρκετά και μετά από 8-10 γύρους δεν έχουμε πρόσφυση και πρέπει να ρίξουμε τον ρυθμό μας. Πρέπει να το δουλέψουμε αυτό για την Κυριακή, σε περίπτωση που οι συνθήκες είναι οι ίδιες. Αν βρέχει πολύ είναι άλλη ιστορία, αλλά αν είναι όπως σήμερα, δεν είμαστε οι πιο γρήγοροι και πρέπει να βρούμε πίσω πρόσφυση"

 

Ben Spies: "Σήμερα ήταν καλά, ξεκινήσαμε με βρεγμένη πίστα και χασομερήσαμε στην αρχή... στην συνέχεια κάναμε κάποιες αλλαγές σε σημείο που ένιωθα καλά πάνω στην μοτοσυκλέτα. Ως τότε όμως, τα ελαστικά είχαν φθαρεί, ο ρυθμός έπεφτε και ήμασταν πιο αργοί αλλά και πάλι τόσο σταθεροί όσο και οι υπόλοιποι σε ταχύτητα. Ανυπομονώ για αύριο για να δω τι μπορούμε να επιτύχουμε"

 

Wilco Zeelenburg (Διευθυντής Αγωνιστικού Τμήματος): "Παράξενη πρώτη ημέρα, το πρωί δεν βγήκαμε καν και το απόγευμα κάναμε μισά πράγματα σε μια πίστα βρεγμένη που σταδιακά στέγνωνε και στο τέλος κατάστρεψε τα ελαστικά. Δύσκολο να πω αν μάθαμε κάτι σήμερα, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο και να ελπίζουμε για είτε βρεγμένη είτε στεγνή διαδικασία. Σήμερα ήταν μισό-μισό, δεν θα έλεγα τελείως άχρηστη αλλά πολύ κοντά σε αυτό..."

 

Επόμενο άρθρο »

Χαμόγελα στην Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto2, ΕΔ2: Ταχύτερος ο Kallio!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα