• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Checa μιλά για την 1199 Panigale!
«Θέλω να στήσω και να βελτιώσω αυτήν την μοτοσυκλέτα!»
Νέα 17/05/2012 - 12:15

Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι αν ο Checa μείνει και του χρόνου στην Althea Ducati, θα έχει στα χέρια του την νέα 1199 Panigale στο Πρωτάθλημα των SBK! Ενδιαφέρουσα προοπτική για τον Ισπανό της Ducati, ο οποίος παρά τα 39 του χρόνια δεν δείχνει σημάδια ότι θα κρεμάσει τα γάντια στο κοντινό μέλλον! Ο Checa είναι ο πρώτος Ισπανός που κατακτά Πρωτάθλημα στα SBK (με την 1098R), ενώ φέτος – με ουσιαστικά την ίδια μοτοσυκλέτα – είναι στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, παρά το ατυχές συμβάν στον τελευταίο αγώνα του Donington.

 

«Όλη η εξέλιξη για την 1098 έχει ολοκληρωθεί», διαβάσαμε να λέει στο crash.net ο Ισπανός Πρωταθλητής. «Το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι το set-up. Νέα εξαρτήματα δεν έρχονται, διότι η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας έχει σταματήσει και επειδή οι κανονισμοί του Πρωταθλήματος δεν επιτρέπουν περαιτέρω εξέλιξη σε ορισμένους τομείς. Οι κανόνες είναι κάπως αυστηροί και θεωρώ ότι αυτό που πέτυχε η Ducati στο παρελθόν, είναι η μεγαλύτερη δυνατή εξέλιξη που μπορούμε να έχουμε»

 

«Η μοτοσυκλέτα δεν είναι κακή…», συνέχισε ο Checa. «Απλώς χρειαζόμαστε περισσότερη ταχύτητα και επιτάχυνση σε ορισμένα σημεία. Νιώθω άνετα με το πλαίσιο, το φρενάρισμα και την απόδοση της ισχύος. Είναι μια καλή μοτοσυκλέτα, την οποία εμπιστευόμαστε και με την οποία κερδίσαμε πολλούς αγώνες, πέρυσι στο Πρωτάθλημα. Τώρα έχουμε έξι επιπλέον κιλά και οι αντίπαλοί μας είναι πιο δυνατοί από πέρυσι, αλλά είμαστε ακόμη σε θέση να παλέψουμε. Στο τέλος της χρονιάς θα δούμε τι καταφέραμε. Ελπίζω να είμαστε μπροστά!»

 

Όσο για την νέα μοτοσυκλέτα; Ο Checa είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική εξέλιξης της νέας 1199 Panigale, ενώ επιβεβαίωσε ότι σύντομα θα έχει την δυνατότητα να την τεστάρει! Να θυμίσουμε ότι η Ducati έχει την 1199 στο Πρωτάθλημα Superstock για αγωνιστική εξέλιξη, προτού την παρουσιάσει στα SBK.

 

«Μετά το Miller ή το Misano, έχουμε κανονίσει μια δοκιμή στο Mugello, όπου θα οδηγήσω την νέα μοτοσυκλέτα. Ανυπομονώ να δω πως είναι! Για μένα αποτελεί μεγάλο κίνητρο η συμμετοχή μου σε αυτό το project, καθώς είμαι ο αναβάτης που αγωνίστηκα και κέρδισα με την παραδοσιακή Ducati και τώρα θα πάω σε μια μοτοσυκλέτα εντελώς καινούργια, που αποτελεί ένα τελείως διαφορετικό concept της Ducati! Θέλω να στήσω και να βελτιώσω την μοτοσυκλέτα και αν όλα πάνε καλά, να αγωνιστώ με αυτήν του χρόνου»

 

Οι φήμες λένε ότι η Ducati ετοιμάζει επίσημη παρουσίαση στα SBK στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ωστόσο από τις δηλώσεις του ο Checa θέτει πρώτη του προτεραιότητα να κρατήσει στο ακέραιο την ομάδα του και τους μηχανικούς του, ανεξαρτήτως για ποια ομάδα θα αγωνίζονται!

 

«Θα ήθελα να συνεχίσω με τους ίδιους ανθρώπους, με την ομάδα που κερδίσαμε το Πρωτάθλημα πέρυσι», ξεκαθάρισε ο Ισπανός. «Θεωρώ ότι είναι καλή ομάδα. Καλοί άνθρωποι. Νιώθω άνετα και θεωρώ ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση. Αυτό είναι που θέλω να κάνω. Δεν ξέρω (ποια θα είναι η μορφή της Ducati). Πρώτα θα δω το αν θα αγωνίζομαι με την Ducati. Η πρώτη μου ευκαιρία να συζητήσω μαζί τους, θα είναι γύρω στον Σεπτέμβριο. Θέλω να νιώθω αυτό που κάνω και θα δω πως θα εξελιχθεί το project με την Panigale».

 

«Ωστόσο για την ώρα, είμαι πραγματικά αφοσιωμένος στην φετινή χρονιά. Έχουμε και πάλι μια πολύ καλή ευκαιρία και δεν θέλω να σκέφτομαι πολύ μακριά στο μέλλον. Θα δούμε στο τέλος της χρονιάς. Για μένα, όσο πιο αργά αποφασίσω, τόσο το καλύτερο!»

 

Επόμενο άρθρο »

Τα στατιστικά πριν το Le Mans!

« Προηγούμενο άρθρο

Κολακευμένος ο Haslam!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα