• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι αριθμοί πριν την Καταλονία
Τι πρέπει να ξέρετε πριν το 5ο GP!
Νέα 31/05/2012 - 16:58

Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη του 5ουGP της Καταλονίας, στην πανέμορφη πίστα του Montmelo! Ας δούμε τι έχουν να μας «πουν» τα στατιστικά στοιχεία πριν τον αγώνα!

 

53 χρόνια – Την ημέρα του αγώνα, θα έχουν περάσει ακριβώς 53 χρόνια από την ημέρα που η Honda έκανε το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1959!

 

19 βάθρα – Μέχρι το Le Mans, ο Stoner έχει ανέβει ακριβώς 19 συνεχόμενες φορές στο βάθρο! Μόνο δυο αναβάτες έχουν καταφέρει να πετύχουν μεγαλύτερο σερί βάθρων. Ο πρώτος είναι ο Valentino Rossi που έχει ανέβει 23 συνεχόμενες φορές στο βάθρο και ο Giacomo Agostini με 22!

 

11 – Η 11η θέση του Ellison στο Le Mans, είναι η καλύτερη – μέχρι στιγμής – θέση, που έχει πάρει αναβάτης CRT

 

7 – Στο Le Mans, ο Louis Rossi έγινε ο 7ος Γάλλος αναβάτης που κερδίζει το GP της μικρής κατηγορίας. Οι υπόλοιποι 6 είναι οι: Jean Aureal, Guy Bertin, Mike di Meglio, Jean-Claude Selini, Arnaud Vincent και ο Johann Zarco

 

5 – Η 5η θέση του νεαρού Bradl στο Γαλλικό GP, είναι η καλύτερη που έχει πάρει ποτέ αναβάτης μη εργοστασιακής Honda, από τότε που τερμάτισε 4ος ο Aoyama πέρυσι.

 

5 – Στην Γαλλία, ο Rossi ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο με την Ducati των 1000cc. Έτσι, ο Ιταλός σούπερ σταρ έχει ανέβει στο βάθρο με πέντε διαφορετικές μοτοσυκλέτες: 990cc Honda, 990cc Yamaha, 800cc Yamaha, 800cc Ducati και 1000cc Ducati!

 

4 – Στους πρώτους 4 αγώνες της Moto3 είχαμε 4 διαφορετικούς νικητές από 4 διαφορετικές χώρες!!

 

4 – Ο Casey Stoner έχει κερδίσει τα 4 τελευταία GP στην Ισπανία: στην Καταλονία, το Aragon και την Βαλένθια πέρυσι και στην Jerez νωρίτερα φέτος!

 

3 – Μετά από 4 αγώνες στην Moto3, έχουμε μόνο 3 αναβάτες οι οποίοι έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν βαθμούς σε όλους τους αγώνες: Sandro Cortese, Alex Rins και Alberto Moncayo.

 

2 – Πριν την δεύτερη θέση του Rossi στο Le Mans, ο Stoner ήταν ο μόνος οδηγός που είχε τερματίσει είτε πρώτος είτε δεύτερος με την Ducati, από τότε που ο Elias ήταν δεύτερος στο Brno, το 2008

 

Επόμενο άρθρο »

ΠΠΤ Supersport: Επιβλητική νίκη Παναγιωτόπουλου

« Προηγούμενο άρθρο

Bradl: «Ανυπομονώ για κάθε αγώνα!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα