• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Όλα έτοιμα στην Βαρκελώνη!
Τι δήλωσαν οι αστέρες του MotoGP στην συνέντευξη Τύπου
Νέα 31/05/2012 - 20:59

Ο θριαμβευτής του Le Mans, Jorge Lorenzo, προηγείται στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος για 8 βαθμούς. Οι αναμνήσεις του από την πίστα της Καταλονίας είναι θετικές και ο Ισπανός σχολίασε: "Έρχομαι εδώ σε καλή κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος κι έχω μεγάλο κίνητρο επειδή είναι αγώνας εντός έδρας για μένα! Είμαι από την Μαγιόρκα, αλλά έζησα στην Βαρκελώνη για μεγάλο χρονικό διάστημα! Είναι επίσης μια πίστα στην οποία είχα πολύ καλά αποτελέσματα στο παρελθόν. Θεωρώ ότι είναι καλή και για την 1000cc Yamaha. Εύχομαι να έχουμε καλές καιρικές συνθήκες, αλλά ακόμα και να βρέξει θα είμαστε εντάξει...!"

 

"Η σεζόν είναι δυνατή, με πολύ ανταγωνισμό ειδικά στις πρώτες θέσεις, με τον Casey και τον Dani. Οι αγώνες έχουν υψηλό ρυθμό και απαιτούν πολύ καλή φυσική κατάσταση. Όταν είσαι μπροστά δεν μπορείς να ξεχνιέσαι, πρέπει να είσαι σε εγρήγορση συνέχειακαι φυσικά δεν πρέπει να πέσεις! Αυτό γενικά είναι δύσκολο, αλλά είμαι μεγαλύτερος και πιο έμπειρος σε σχέση με το παρελθόν και έτσι μπορώ να ανταπεξέλθω καλύτερα"

 

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Pedrosa, ο οποίος πέρυσι είχε χάσει τον αγώνα στην Βαρκελώνη εξαιτίας τραυματισμού. "Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ", ξεκίνησε τις δηλώσεις του. "Η αρχή του Πρωταθλήματος ήταν εξαιρετική, αν και δεν τα πήγαμε τόσο καλά στον τελευταίο αγώνα. Πέρυσι αναγκάστηκα να δω τον αγώνα από την τηλεόραση, πράγμα που δεν είναι και το καλύτερο... Έχω κερδίσει εδώ και στις τρεις κατηγορίες και στόχος μου είναι να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι μια δύσκολη πίστα, ειδικά για την μοτοσυκλέτα και τα ελαστικά. Πρέπει να έχεις ένα εξαιρετικό set-up εδώ. Όπως λέει και ο Jorge, είναι σημαντικό να διατηρήσεις καλό ρυθμό και να είσαι στο όριο συνέχεια!"

 

Ο Ιταλός σταρ, Valentino Rossi, ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι υψίστης σημασίας να βρει ρυθμό στο στεγνό: "Ήμασταν στο Mugello την περασμένη εβδομάδα και ήμασταν τυχεροί με τον καιρό. Μπορέσαμε να δοκιμάσουμε μερικά καινούργια εξαρτήματα ώστε να βελτιώσουμε την ταχύτητά μας και την απόδοσή μας στο στεγνό. Δοκιμάσαμε ένα καινούργιο ψαλίδι και μερικές βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά στην επιτάχυνση. Θα πρέπει να περιμένουμε όμως μέχρι αύριο, για να καταλάβουμε αν κάναμε ένα θετικό βήμα εμπρός. Γνωρίζουμε ότι στο βρεγμένο είμαστε γρήγοροι, αλλά πρέπει να γίνουμε ταχύτεροι και στο στεγνό. Η Καταλονία είναι μια από τις τρεις αγαπημένες μου πίστες στο Πρωτάθλημα. Μ' αρέσει να αγωνίζομαι εδώ και μου αρέσει η ατμόσφαιρα των φιλάθλων"

 

Προσγειωμένος και με διάθεση να συνεχίσει την σκληρή του δουλειά, παρουσιάστηκε ο νεοφερμένος Stefan Bradl: "Όταν ερχόμαστε σε μια πίστα που δεν την έχουμε δοκιμάσει, η Παρασκευή είναι πραγματικά μια δύσκολη ημέρα, διότι έχω μόνο την εμπειρία από πέρυσι στην Moto2. Πρέπει να προσαρμοστώ και να συγκεντρωθώ, όμως πρέπει να πω ότι μου αρέσει πολύ αυτή η πίστα. Είναι πολύ καλή για μια MotoGP μοτοσυκλέτα! Εύχομαι να έχουμε καλό καιρό το Σ/Κ"

 

Τέλος, ο Yonny Hernandez, ο μοναδικός Κολομβιανός που έχει πάρει πόντους στην μεγάλη κατηγορία, δήλωσε: "Για μένα είναι σαν να βρίσκομαι σπίτι μου, διότι η ομάδα μου είναι από εδώ! Νιώθω ωραία στην πίστα αυτή και περιμένω να κάνω έναν καλό αγώνα και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα για μένα, την ομάδα μου και την οικογένειά μου. Θα βάλω τα δυνατά μου! Να μοιράζομαι την πίστα με τον Valentino, τον Lorenzo και τον Pedrosa, είναι σαν όνειρο για μένα!"

 

Προς το τέλος της συνέντευξης τύπου, όταν οι Lorenzo και Pedrosa ρωτήθηκαν για την φιλική τους - όπως όλα δείχνουν πλέον - σχέση, ο πρώτος αστειεύτηκε: "Το 2003 ήμασταν εχθροί, το 2005 περισσότερο και το 2008 ακόμα πιο πολύ. Τώρα αγκαλιαζόμαστε... ίσως σε 2-3 χρόνια να παντρευτούμε!!"

 

Επόμενο άρθρο »

1 εκατ. οπαδοί της Ducati στο Facebook!

« Προηγούμενο άρθρο

Espargaro: «Μάχη με τον De Puniet!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα