• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovizioso, o βασιλιάς της Αγγλίας!
Ο πιο επιτυχημένος αναβάτης MotoGP στο νησί!
Νέα 13/06/2012 - 13:05

Μετά το βάθρο του στην πίστα του Montmelo, ο Andrea Dovizioso θα βρεθεί στις οικείες ακτές της Αγγλίας, εκεί όπου ο Ιταλός είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης MotoGP τα τελευταία χρόνια! Το 2009 κέρδισε τον αγώνα στο Donington και στο Silverstone τερμάτισε δεύτερος, τόσο το 2010, όσο και την περσινή σεζόν. Τα αποτελέσματα αυτά του δίνουν σύνολο 65 βαθμούς, όντας ο αναμφισβήτητος “βασιλιάς” της Αγγλίας, σε σχέση με τους 38 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει ο Stoner το ίδιο διάστημα, και τους 25 του Lorenzo. Ωστόσο φέτος, θα αγωνιστεί στο Silverstone με την Yamaha, μια μοτοσυκλέτα που μόλις πρόσφατα κατάφερε να “δαμάσει”…

 

«Στην αρχή τα πράγματα ήταν εξίσου καλά και άσχημα με την M1», παραδέχτηκε ο Ιταλός οδηγός σε δημοσιογράφους της πατρίδας του. «Μέχρι να ανέβεις στην μοτοσυκλέτα, είναι δύσκολο να καταλάβεις τον χαρακτήρα της και ειδικά τα ελαττώματα… Υπάρχουν πάντα περισσότερα προβλήματα απ’ ότι περιμένεις και είναι σημαντικό να έχεις τον χρόνο να προσαρμοστείς κατάλληλα»

 

«Η 1000cc Μ1 “γεννήθηκε” καλά ως μοτοσυκλέτα. Δεν χρειάστηκε κάποιες μεγάλες τροποποιήσεις και αποδείχτηκε πολυτάλαντη! Τα δυνατά της σημεία είναι η σταθερότητα στο φρενάρισμα και στην είσοδο των στροφών, πράγμα υπέροχο! Στην συνέχεια, ο κινητήρας έχει πραγματικά γλυκιά απόδοση ισχύος, ειδικά στις χαμηλές στροφές. Μπορείς να είσαι πολύ γρήγορος, όταν εκμεταλλευτείς πλήρως αυτά τα πλεονεκτήματα…»

 

Όσο για τα πρόσφατα τεστ; «Μετά την Βαρκελώνη, είχα καλή πληροφόρηση και στην Aragon. Συνήθως είναι μια δύσκολη πίστα για εμένα κι έτσι ελπίζω να τα πάω καλά στους επόμενους αγώνες και να διατηρηθώ ψηλά στην βαθμολογία!»

 

Ο Dovi επιβεβαίωσε – όπως έκανε και πριν λίγο καιρό – ότι ο στόχος του είναι να παραμείνει στην Yamaha και ίσως να διεκδικήσει μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα: «Είμαι πιστός στο πρόγραμμα της Yamaha και ο στόχος μου είναι να παραμείνω ένας από τους αναβάτες της. Ωστόσο, μιας και δεν είμαι το νούμερο ένα όνομα, δεν έχω πολύ δύναμη στην αγορά. Ως εκ τούτου, είμαι διαθέσιμος να συνομιλήσω με όλους, ώστε να καταλάβω ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εμένα. Ακόμα και αν έμενε ο Stoner, η κατάσταση δεν θα άλλαζε δραματικά, καθώς πολλοί οδηγοί μένουν χωρίς συμβόλαιο στο τέλος της χρονιάς…»

 

Παρ’ όλα αυτά, ο Andrea δηλώνει πολύ ευχαριστημένος ως μέλος της Tech 3: «Αυτή η ομάδα έχει πολλούς ανθρώπους που δουλεύουν για αυτήν, μιας και συμμετέχει τόσο στην Moto2 όσο και στο MotoGP. Υπάρχουν ακόμα περισσότερη που δουλεύουν στο εργοστάσιο, πράγμα σπάνιο για τα δεδομένα των GP, μιας και οι περισσότερες ομάδες βλέπουν ο ένας τον άλλον μόνο στους αγώνες. Εδώ οι σχέσεις των ανθρώπων είναι διαφορετικές, όλοι είναι κοντά ο ένας στον άλλον και αυτό αντανακλάται στην δουλειά τους και στα αποτελέσματα!»

 

Επόμενο άρθρο »

Τα στατιστικά ευνοούν τον Crutchlow!

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner: Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα