• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP 2013: Με 4 αγώνες στην Ισπανία!
Παρά την οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα
Νέα 10/09/2012 - 13:46

Παρά την μεγάλη ύφεση που αντιμετωπίζει και η Ισπανία, με την ανεργία να φτάνει (τα επίσημα στοιχεία) στο 25% και τις περιοχές της Βαλένθια και Καταλονίας να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστού, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, φαίνεται ότι η Dorna θα συνεχίσει και το 2013 με 4 Grand Prix στην Ισπανία.

 

Ο CEO, Carmelo Ezpeleta, είχε δηλώσει στις αρχές του χρόνου ότι θα μειωθούν οι αγώνες που θα διεξαχθούν στην Ιβηρική χερσόνησο (Jerez-Aragon-Catalunya-Valencia και Estoril) και θα ανοίξουν ευκαιρίες σε άλλες χώρες. Ωστόσο σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, επιβεβαίωσε ότι η Βαλένθια θα παραμείνει στο ημερολόγιο αγώνων μέχρι το 2016, ενώ αποκάλυψε ότι έχει γίνει επαναδιαπραγμάτευση και μείωση στα τέλη συμμετοχής και για τις 4 πίστες της Ισπανίας (περίπου 4 εκατ. ευρώ!).

 

Με τις πιθανότητες να δούμε αγώνα MotoGP στο Τέξας να απομακρύνονται (υπάρχει έντονη διαμάχη και μάλιστα πρόσφατα ο Schwantz μήνυσε την Circuit of Americas) και το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η συμμετοχή της Αργεντινής, αν η Repsol πατήσει πόδι και αρνηθεί να μεταβεί στην χώρα (η κυβέρνηση της χώρας κρατικοποίησε την θυγατρική της εταιρεία YPF τον περασμένο Απρίλιο), η Dorna σε κάθε περίπτωση έχει καλύψει το ημερολόγιο του 2013. Το προσωρινό ημερολόγιο του επόμενου έτους, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στον επόμενο αγώνα του Misano.

 

Επόμενο άρθρο »

Πρώτος ξανά ο Biaggi!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Nurburgring: Φωτογραφικό 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα