• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρώτος ξανά ο Biaggi!
Ο μαχητικός Ιταλός και πάλι μπροστά!
Νέα 10/09/2012 - 15:16

O Max Biaggi παραδέχτηκε ότι είναι λίγο απογοητευμένος που δεν κατάφερε να μεγαλώσει το προβάδισμά του στην βαθμολογία, μετά την πτώση που είχε στον δεύτερο αγώνα, αν και ομολόγησε τον ενθουσιασμό του για την εμφάνισή του στον πρώτο αγώνα και την επιστροφή του στην κορυφή του Πρωταθλήματος. Ο οδηγός της Aprilia ξεκίνησε τους αγώνες με μειονέκτημα 18,5 βαθμών από τον Melandri – έχοντας καταφέρει να ανέβει μόλις μια φορά στο βάθρο στους 7 αγώνες που προηγήθηκαν του Nurburgring – ωστόσο έδειξε γρήγορα τις διαθέσεις του τόσο με τους ταχύτατους χρόνους στα ελεύθερα, όσο και με την πρώτη του pole position για φέτος.

 

Στο ξεκίνημα του 1ου αγώνα, ο Biaggi συμβιβάστηκε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Sykes, για να τον περάσει στον 12ο γύρο και να περάσει εύκολα πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, κάτι που είχε να κάνει από τον Ιούλιο στον αγώνα της Aragon. Παράλληλα, με την πτώση που είχε ο μεγάλος του αντίπαλος, Marco Melandri, κατάφερε όχι μόνο να καλύψει την διαφορά, αλλά και να πάρει ένα μικρό προβάδισμα 6,5 βαθμών!

 

Στο δεύτερο αγώνα, παραλίγο να χαρίσει στον Melandri την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή, όταν έχασε τον έλεγχο της Aprilia του στα φρένα! Ωστόσο ο Biaggi ήταν αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει τόσο άδοξα την προσπάθειά του και κατάφερε να ανέβει μέχρι την 13η θέση της κατάταξης! Μάλιστα, η μαχητικότητά του αυτή “ανταμείφθηκε” με την δεύτερη πτώση του Melandri και ως εκ τούτου, αφήνει το Nurburgring με ένα προβάδισμα της τάξεως του +9,5!

 

«Ήταν κρίμα που έπεσα στον πρώτο γύρο του δεύτερου αγώνα», σχολίασε ο Ιταλός «Φρέναρα χωρίς όμως να το παρακάνω, αλλά μετά κάτι χτύπησα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για το γλίστρημα. Είμαι απογοητευμένος, διότι μετά απ’ αυτό είχα πολύ καλό ρυθμό…»

 

Παρά το λάθος του, ο Biaggi ήταν ικανοποιημένος με τη συνολική του εμφάνιση το Σ/Κ και έδειξε σίγουρος ότι θα καταφέρει να επαναλάβει την ίδια εμφάνιση και στον επόμενο γύρο της Πορτογαλίας (23/9).

 

«Δεδομένου του τι έγινε, ελέγξαμε την ζημιά και φεύγουμε από το Nurburgring με την πρώτη θέση στην βαθμολογία. Θα μπορούσε να είναι χειρότερα, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε επαναλάβει τον θρίαμβο του πρώτου αγώνα. Στο Portimao θα ξεκινήσουμε σχεδόν από το μηδέν. Η μάχη για τον Τίτλο είναι σκληρή, αλλά θα την δώσουμε μέχρι το τέλος!»

 

Επόμενο άρθρο »

Μηδέν στο σύνολο για Melandri

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP 2013: Με 4 αγώνες στην Ισπανία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα