• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
“Φιμωμένο” M1! - Αποστολή Αυστραλία - Yamaha YZF R1
Ο ήχος του τετρακύλινδρου παλμού σε μεταφέρει κατευθείαν στην M1 των MotoGP...
MOTOGP WORLD 27/02/2009 - 12:02
Ο ήχος του τετρακύλινδρου παλμού σε μεταφέρει κατευθείαν στην M1 των MotoGP, ενώ η ροπή του, σου δίνει απίστευτο πλεονέκτημα πρόσφυσης σε κάθε επιτάχυνση υπό κλίση. Με την cross plane διάταξη στροφάλου, η Yamaha συστήνει νέα φιλοσοφία απόδοσης για τους τετρακύλινδρους εν σειρά κινητήρες, ενώ οι καλές συνήθειες και οι προτιμήσεις του Rossi, που αφορούν το περιφερειακό στήσιμο της αγωνιστικής του M1, τώρα έχουν περάσει στο δικό σου R1!


Επανάσταση, για τη λειτουργία απόδοσης των τετρακύλινδρων εν σειρά κινητήρων παραγωγής; Ή απλά ένα θαρραλέο τεχνολογικό βήμα προς την νέα εποχή, φυσικό επακόλουθο που πηγάζει μέσα από το κορυφαίο πεδίο εξέλιξης των μοτοσυκλετών, δηλαδή τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP;

Όπως και να ‘χει το θέμα, αυτό το αιφνίδιο τεχνολογικό επίτευγμα της Yamaha, το οποίο αποτελεί το κύριο συστατικό αναβάθμισης του νέου Yamaha YZF R1 για το 2009, αλλάζει ριζικά την πατροπαράδοτη φιλοσοφία σχεδίασης και απόδοσης των τετρακύλινδρων εν σειρά κινητήρων. Πρόκειται για την λεγόμενη “cross plane”, ασύμμετρη διάταξη του στροφάλου, που ξεπατικώθηκε από τον στρόφαλο του αγωνιστικού YZR-M1 που οδηγεί, ποιος άλλος, ο Παγκόσμιος πολύπρωταθλητής Valentino Rossi.

Μια διάταξη, βασισμένη στην “big bang”φιλοσοφία απόδοσης εκείνων των θρυλικών, δίχρονων κινητήρων των GP500cc, ώστε να παράγει άνισα διαστήματα ανάφλεξης σε κάθε κύλινδρο. Πρωταρχικός στόχος αυτής, η ομαλή μεταφορά της ροπής και της δύναμης των 1000cc στην άσφαλτο, άρα και η θεαματική βελτίωση της πρόσφυσης του πίσω τροχού στις εξόδους. Ένα απίστευτα ρεαλιστικό γεγονός, που πιστοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του κορυφαίου superbike της Yamaha.

Περισσότερα στο 12o τεύχος του περιοδικού motoGP WORLD...

Επόμενο άρθρο »

Το τηλεοπτικό διαφημιστικό του 12ου τεύχους motoGP WORLD

« Προηγούμενο άρθρο

Aπό τον Stoner με αγάπη - DUCATI 1198S

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα