• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠΤ Μέγαρα ΟΡΕΝ: Ο Σπηλιώτης 1ος και Πρωταθλητής
Ο 17χρονος Παπασταύρου Πρωταθλητής στα ΟΡΕΝ 600
Νέα 23/10/2012 - 19:07

Κείμενο: Δημήτρης Διατσίδης 

Φωτογραφία: Βαγγέλης Μαραγκός Σ.Ο.Α.Μ.

 

35 χρόνια μετά τον πρώτο του Αγώνα στην Άρτα, ο Μιχάλης Σπηλιώτης κερδίζει τον 5ο Αγώνα στα Μέγαρα και παίρνει το Πρωτάθλημα στην κατηγορία ΟΡΕΝ, παρά το ότι είχε πέσει στον πρώτο Αγώνα της χρονιάς και πήρε 0 βαθμούς εκεί. Η 3η συνεχόμενη νίκη του, μετά το Τυμπάκι και τις Σέρρες του έδωσαν τον Τίτλο και μάλιστα με άνεση, με ταχύτερο γύρο και διαφορά από τον 2ο. Η Yamaha R1 δούλεψε άψογα, ο “Michele” ήταν σε φόρμα και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί, διαγράφοντας μια φοβερή ιστορία, με Πρωτάθλημα στο Motocross το 1985, με τον Τίτλο στα Superbike που χάθηκε λόγω σοβαρού τραυματισμού το 1991, με αγώνες και επιτυχίες και στο Supermoto.

Ο Στράτος Δεβελέκος με την άριστα προετοιμασμένη Honda από την ομάδα TeamBoustas.net δεν κατάφερε αυτή τη φορά να πάρει τη νίκη όπως στον 1ο Αγώνα της χρονιάς και με τη 2η θέση του πήρε το #2 στο Πρωτάθλημα.

Μιχάλης Σπηλιώτης
Μιχάλης Σπηλιώτης

Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ροδίτης Στέφανος Καντιμοίρης, με την πληγωμένη (από την πτώση της Παρασκευής) Yamaha R1. Ανέβηκε έτσι στην 4η θέση της βαθμολογίας και έδειξε πολύ καλά στοιχεία στους τελευταίους αγώνες.

Ο Κώστας Φωτιάδης που είχε κερδίσει στα Μέγαρα τον Μάιο έμεινε 4ος στον αγώνα και 3ος στο Πρωτάθλημα.

Ο Χαράλαμπος Γκουλούσης τερμάτισε ελάχιστα πίσω του στην 5η θέση, αφού έκανε ένα φοβερό αγώνα - μετά από υποχρεωτική έξοδο στα πιτς - και μάλιστα σημείωσε τον 2ο ταχύτερο γύρο του αγώνα στον προτελευταίο γύρο!

Γιώργος Παπασταύρου
Γιώργος Παπασταύρου

 

Στην 6η θέση της γενικής κατάταξης ο 17χρονος Γιωργάκης Παπασταύρου, πάλεψε για την 4η με τα 1000αρια, πάνω σε μια Yamaha R6 που ετοιμάζει η ομάδα Zerozen Racing. Το “Παπασ(τ)αυράκι” έδειξε πολύ θετικά στοιχεία όλη τη χρονιά και πήρε άνετα την 1η θέση ανάμεσα στα 600αρια και μαζί τον αντίστοιχο Τίτλο.

Στην 12η θέση γενικής ο 2ος των 600 είναι ο Κώστας Δούκας, ενώ 3ος πίσω από τον Δούκα ο Μιχαήλ Χατζηλίας.

Ωραίες οι μάχες στην κατηγορία με τις 17 συμμετοχές που μάλλον πρέπει να σπάσει σε δύο ξεχωριστές για τα 1000 και τα 600 του χρόνου.

 

Δείτε στο κάτω μέρος της σελίδας τα αποτελέσματα, στο συνοδευτικό αρχείο.

 

Καντιμοίρης, Φωτιάδης, Παπασταύρου
Καντιμοίρης, Φωτιάδης, Παπασταύρου
Κωνταντίνος Δούκας
Κωνταντίνος Δούκας
Στράτος Δεβελέκος
Στράτος Δεβελέκος
Βάθρο 1000
Βάθρο 1000
Βάθρο 600
Βάθρο 600

Επόμενο άρθρο »

O Cortese Πρωταθλητής στην Moto3!

« Προηγούμενο άρθρο

Ένας χρόνος χωρίς τον Marco…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα