• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Cortese Πρωταθλητής στην Moto3!
Σύντομο βιογραφικό του Γερμανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή
Νέα 23/10/2012 - 13:08

Ο Alessandro SandroCortese, σφράγισε τον Τίτλο στην νέα κατηγορία του Πρωταθλήματος, την Moto3, με την νίκη του στην Μαλαισία και ενώ απομένουν δυο ακόμα αγώνες για το τέλος. Ο Cortese γεννήθηκε στο Ochsenhausen της Γερμανίας, πριν από 22 χρόνια, από Ιταλό πατέρα και Γερμανίδα μητέρα και χτες έγινε ο πρώτος Γερμανός – μετά από 20 χρόνια – που κατάφερε να πάρει τον Τίτλο στην μικρή κατηγορία!

 

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Cortese είναι έμπειρος οδηγός έχοντας 131 αγώνες στο ενεργητικό του, ενώ πέρυσι είχε καταφέρει να ανέβει στο βάθρο αρκετές φορές. Φέτος όμως ωρίμασε αρκετά και εξελίχθηκε σε οδηγό-νικητή, κατακτώντας τέσσερεις νίκες και ανεβαίνοντας στο βάθρο 10 φορές, με την εργοστασιακή του KTM M32. Τα χειρότερά του αποτελέσματα ήταν 2 έκτες θέσεις στο Le Mans και στο Motegi.

 

Ο Γερμανός οδηγός ξεκίνησε την καριέρα του στα minimotos και έκανε το ντεμπούτο του στα 125cc– μετά από μια μακρά παρουσία στο Γερμανικό Πρωτάθλημα – το 2005 με την Kiefer-Bos-Castrol Honda, όταν και τερμάτισε 30ος στην Jerez. Στην παρθενική του σεζόν τερμάτισε 26ος στην βαθμολογία, ενώ στην συνέχεια πήγε στην Elit-Caffe Latte – για τα επόμενα 3 χρόνια, πάλι σε Honda – όπου και σταδιακά βελτιωνόταν, παίρνοντας την 8η θέση στο Πρωτάθλημα του 2008.

 

Το 2009 ο Cortese έκανε το μεγάλο βήμα με την νέα του ομάδα (Ajo Interwetten με Derbi) και κατάφερε να πάρει την 3η θέση στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ. Παράλληλα με την παρθενική του pole την ίδια χρονιά (Assen), ο νεαρός οδηγός ανέβηκε άλλες δυο φορές στο βάθρο (Πορτογαλία και Αυστραλία) τερματίζοντας στην 6η θέση της βαθμολογίας. Στην συνέχεια, το 2010 έγινε ομόσταυλος του Marquez με τα χρώματα του Ajo αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει την θέση του στην βαθμολογία σε σχέση με πέρυσι (7ος).

 

Το 2011 αλλάζει σε Aprilia (Intact Racing) και καταφέρνει να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη σε GP, στο Brno, άλλη μια νίκη στην Αυστραλία και τέσσερα ακόμα βάθρα, κατορθώνοντας να ολοκληρώσει την χρονιά στην 4η θέση! Στην νέα κατηγορία το 2012, Moto3, ο Cortese αγωνίζεται με τα χρώματα της Red Bull KTM Ajo παίρνοντας την pole στο Κατάρ και τερματίζοντας στην 3η θέση στον πρώτο αγώνα. Στην μεγάλη του μάχη με τον Vinales όλη την σεζόν, ο Cortese εξασφάλισε 13 βάθρα στους πρώτους 15 αγώνες, πράγμα που απέδειξε περίτρανα την ταχύτητα, ικανότητα και την ωριμότητα του Γερμανού, στοιχεία που στο τέλος του χάρισαν τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην Μαλαισία.


To βιογραφικό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Moto3


 

Γεννήθηκε: 06/01/1990

 

Περιοχή: Ochsenhausen, Γερμανία

 

Πρώτο Grand Prix: SPA – 2005 – 125cc

 

Πρώτη Pole Position: NED – 2009 – 125cc

 

Πρώτο βάθρο: QAT – 2009 – 125cc

 

Πρώτη νίκη σε GP: CZE – 2011 – 125cc

 

Έχει ξεκινήσει σε Grand Prix: 131

 

Νίκες σε Grand Prix: 6

 

Βάθρα: 24

 

Pole Positions: 9

 

Παγκόσμιοι Τίτλοι: 1 x Moto3

 

 

 

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2012

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ Μέγαρα ΟΡΕΝ: Ο Σπηλιώτης 1ος και Πρωταθλητής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα