• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Hopkins στο WSBK με Ηonda!
Στροφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike...
Νέα 20/03/2009 - 12:01
Στροφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike κάνει ο John Hopkins ο οποίος από τον επόμενο γύρο του θεσμού που θα διεξαχθεί στις 5 Απριλίου στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia θα αγωνίζεται με το Team Stiggy Racing οδηγώντας μια Honda CBR1000RR!

Ο Hopper που έμεινε εκτός MotoGP μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Kawasaki να αποχωρήσει από το σπορ, είχε ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με το ιαπωνικό εργοστάσιο το οποίο έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις κατάφερε να λύσει.

«H Kawasaki και εγώ δουλέψαμε αρκετά για να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση που θα ικανοποιεί και τις δυο πλευρές. Θέλω να ευχαριστήσω την Kawasaki που μου έδωσε τη δυνατότητα να οδηγήσω τις μοτοσικλέτες της και να αγωνίζομαι γι' αυτήν. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στο Πρωτάθλημα του 2009 και θα ρίξω όλο το βάρος μου εκεί», δήλωσε ο Hopper στην επίσημη ιστοσελίδα του. Παράλληλα ανακοίνωσε πως οι Monster Energy Drink, Alpinestars, Arai Helmets και Spy Optic θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειές του.

Ο 26χρονος αναβάτης από τη Ramona δεν έχει προηγούμενη εμπειρία από WSBK ωστόσο κατά καιρούς έχει λάβει μέρος και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία στο Πρωτάθλημα ΑΜΑ κερδίζοντας αγώνες τόσο στην κατηγορία Supersport όσο και στην Formula Extreme.

Την πρώτη του επαφή με την Honda CBR1000RR θα την έχει τις επόμενες μέρες όταν και θα βρεθεί στην Almeria για δοκιμές.

Η ομάδα με την οποία θα τρέξει έχει έδρα τη Σουηδία και ανήκει στον παλιό αγωνιζόμενο των MotoGP αλλά και των Superbike, Johan "Stiggy" Stigefelt. Φέτος έχει κατεβάσει στο WSBK τους Leon Haslam και Roby Rolfo, ενώ στην κατηγορία Supersport αγωνίζονται οι Anthony West και Gianluca Vizziello.

Για τον Hopkins αυτή είναι μια νέα περιπέτεια η οποία ελπίζει ότι θα του ανοίξει και πάλι το δρόμο για τα MotoGP, εκεί όπου έχει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Στην επταετή θητεία του στο σπορ δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποια νίκη έχοντας ως καλύτερες στιγμές του μια pole position που πήρε το 2006 στο Assen οδηγώντας μια GSV-R, η δεύτερη θέση που σημείωσε στο Brno το 2007 και οι τρεις τρίτες θέσεις που πήρε την ίδια χρονιά στους αγώνες της Shanghai, του Misano και της Valencia.

Η τελευταία του χρονιά (2007) με την Suzuki ήταν και η καλύτερη της καριέρας του στα MotoGP καθώς κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα με 189 βαθμούς. Το 2008 μετακόμισε στην Kawasaki αλλά οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να κάνει κάτι καλό.

Με την έλευση του Hopkins τo WSBK αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αίγλη αλλά και αυξάνεται κι' άλλο το ήδη υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού...

Επόμενο άρθρο »

Με τα ...μωρά στην πίστα

« Προηγούμενο άρθρο

H Maxtra έγινε Haojue!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα