• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Άρης Μιχαήλ στο Rookies Cup
'Ελληνας οδηγός με Γερμανική λισάνς
Νέα 12/05/2013 - 21:56

Jerez Αποστολή: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο Άρης Μιχαήλ είναι ο 15χρονος Πρωταθλητής Γερμανίας ADAC Minibike (2010) και ADAC Junior Cup Aprilia 125 (2012) που πέρασε πέρυσι την διαδικασία επιλογής των αθλητών που συμμετέχουν στο Red Bull Rookies Cup και φέτος για πρώτη φορά βρίσκεται στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στους Αγώνες των νεοφερμένων που γίνονται συνήθως Σάββατο και Κυριακή, μετά το τέλος των Κατατακτήριων και των Αγώνων αντίστοιχα.

Ο Κώστας Μιχαήλ (φωτ.2 μαζί με τον Άρη στην Jerez), παθολόγος στο επάγγελμα, ζει στο Αμβούργο και εκεί γεννήθηκε ο Άρης (με τη μητέρα του να είναι από την Αφρική) στις 21 Οκτωβρίου του 1997. Πήγε σε Ελληνικό σχολείο μέχρι τα 11, αλλά μετά έκλεισε το σχολείο αυτό και από τότε συνεχίζει σε Γερμανικό σχολείο. Στο σπίτι με τον πατέρα του μιλάει πάντα Ελληνικά και έχει και μερικούς Έλληνες φίλους με τους οποίους μιλά τη γλώσσα μας και μάλιστα πολύ καλά.

Φέτος συμμετέχει και στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Moto3, με μια ίδια ΚΤΜ, με αυτήν με την οποία αγωνίζεται στο Rookies Cup, ώστε να τη συνηθίζει.

Ο ίδιος δυσκολεύεται με κραδασμούς στη μοτοσυκλέτα του και σίγουρα με την απειρία του σε οδήγηση τόσο δυνατών μοτοσυκλετών. Βρίσκεται στις πίσω θέσεις των 21 οδηγών που συμμετέχουν στο θεσμό, αλλά πάντα με στόχο να μπαίνει στην βαθμολογούμενη 15αδα.

 

“Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν 4 χρόνων και ο πατέρας μου με πήγε βόλτα με ένα sidecar. Έκανε μια σούζα κατά λάθος και μυο άρεσε, οπότε του είπα να το ξανακάνει. Τον επόμενο χρόνο στην Έκθεση μοτοσυκλέτας του Αμβούργου ανακάλυψα τα pocketbikes και ο πατέρας μου μου αγόρασε ένα και άρχισα να οδηγώ. Στα έξι μου πήρα την πρώτη μου Motocross μοτοσυκλέτα και την οδηγούσα έξω από το Αμβούργο, μέχρι που μας κυνήγησε η αστυνομία. Έτσι πήγα σε ένα κλαμπ και λίγο αργότερα συμμετείχα στον πρώτο μου Αγώνα. Αγαπημένος μου οδηγός είναι ο Valentino Rossi”, είπε ο Άρης.

 

Στον πρώτο Αγώνα της χρονιάς στο Austin o Άρης τερμάτισε στην 11η θέση, στον 2ο Αγώνα στην ίδια πίστα τερμάτισε 17ος. Αντίστοιχα στην Jerez έχασε την 15η θέση στον τελευταίο γύρο του πρώτου Αγώνα, ενώ την Κυριακή το απόγευμα τερμάτισε 14ος. Με 7 βαθμούς βρίσκεται στην 16η θέση, ισόβαθμος με τον Ιταλό Tocca.

Οι επόμενοι δύο Αγώνες του θεσμού θα γίνουν στο Άσσεν της Ολλανδίας στα τέλη Ιουνίου και ελπίζουμε ο Άρης να έχει βρει τη σωστή ισορροπία της μοτοσυκλέτας του.

 

Επόμενο άρθρο »

Τρίτος και πάλι ο Sykes!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Monza Αγώνας 2: O Laverty 1ος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα