• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιστροφή στη μία ώρα δοκιμών
Από τον αγώνα της Jerez οι ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές θα διαρκούν -εκτός απροόπτου- μία ώρα...
Νέα 21/04/2009 - 11:23
Το πείραμα του 45λεπτου session ελεύθερων δοκιμών απέτυχε και όλα δείχνουν πως από τον αγώνα της Jerez η διάρκεια των δύο περιόδων ελεύθερων δοκιμών καθώς επίσης και του session των κατατακτήριων δοκιμών θα αυξηθεί στη μία ώρα.

Βάσει του νέου κανονισμού πάντως θα υπάρχει περιορισμός στους γύρους που θα μπορούν να κάνουν οι αναβάτες, με τον αριθμό τους να υπολογίζεται με βάση το μήκος της κάθε πίστας.

Οι επικεφαλής των ομάδων έχουν κάνει την εισήγησή τους και η (νέα) αλλαγή αναμένεται να πάρει την έγκριση της Grand Prix Commission στο περιθώριο του δεύτερου αγώνα της χρονιάς που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στην πίστα του Motegi.

Θυμίζουμε ότι φέτος ομάδες και αναβάτες έχουν στη διάθεσή τους μόλις δύο sessions -καταργήθηκε το πρωινό session της Παρασκευής- για να προετοιμαστούν για τον αγώνα, τα οποία είναι ...κουτσουρεμένα (σ.σ στα 45 λεπτά), ενώ και η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών μειώθηκε στα 45 λεπτά. Οι αλλαγές αυτές έγιναν με στόχο τη μείωση του κόστους και την αύξηση της ζωής των κινητήρων.

Απ' ότι φαίνεται πάντως το πείραμα απέτυχε μιας και μέσα σε 45 λεπτά μηχανικοί και αναβάτες δεν προλαβαίνουν να κάνουν όπως θα ήθελαν τη δουλειά τους καθώς ο χρόνος πιέζει και οι πιθανότητες λάθους κάτω  από αυτές τις συνθήκες εργασίας αυξάνονται.

Επόμενο άρθρο »

Αποκτήστε μια από τις 10 αγωνιστικές ΚΤΜ!

« Προηγούμενο άρθρο

Ντεμπούτο για τις Moto2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα