• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2014: Το MotoGP στη Βραζιλία
Δέκα χρόνια μετά επιστρέφει στη χώρα της Ν. Αμερικής
Νέα 20/08/2013 - 12:49

Ο CEO της Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, επισκέφτηκε χτες - παρουσία και τοπικών αξιωματούχων - την πίστα της Βραζιλίας (Nelson Piquet Brasilia) και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αποκάλυψε ότι πιθανότατα η χώρα θα διεξάγει έναν αγώνα GP, στο δεύτερο μισό της νέας σεζόν.

 

Η πρόταση των Βραζιλιάνων θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Ασφάλειας κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Silverstone, όπου και αναμένεται να πάρει το πράσινο φως για να ανακατασκευαστεί η πίστα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αυτό τον Δεκέμβρη και θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο ή Μάιο του 2014. Τέλος, η Επιτροπή υπεύθυνη για τις εγκρίσεις (Ηomologation) θα συνεδριάσει για να δώσει το τελικό οκ.

 

"Η Βραζιλία είναι μια από τις πιο σημαντικές αγορές μοτοσυκλέτας του κόσμου. Παράλληλα είναι στη Νότια Αμερική, που βολεύει για την τηλεοπτική κάλυψη. Η επιστροφή της Βραζιλίας ήταν επιθυμία όλης της οικογένειας του MotoGP για πολλά χρόνια, αλλά μέχρι πρότινος ήταν αδύνατο, διότι όπως γνωρίζετε, η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό για εμάς", τόνισε ο Carmelo Ezpeleta, ο οποίος πρόσθεσε: "Θεωρώ φανταστική αυτή την εξέλιξη. Η Βραζιλία αυτή την περίοδο έχει πολλά σημαντικά αθλητικά γεγονότα, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

 

Τελευταία φορά που διεξήχθη αγώνας στην Βραζιλία ήταν το 2004, όταν νικητής ήταν ο Makoto Tamada. Αν όντως επιστρέψει η Βραζιλία στο ημερολόγιο αγώνων του 2014, θα αποτελέσει τον δεύτερο αγώνα στην Νότιο Αμερική, με το GP της Αργεντινής να είναι ο άλλος.

 

Επόμενο άρθρο »

Καρέ-καρέ η πτώση του Spies!

« Προηγούμενο άρθρο

Bradl: Με επηρέασαν οι πτώσεις

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα