• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP 2016: Με Aprilia ως εργοστασιακή συμμετοχή!
Colaninno: "Επιστρέφουμε για να κερδίζουμε!"
Νέα 05/11/2013 - 17:54

Η Aprilia θα επιστρέψει στο MotoGP ως εργοστασιακή συμμετοχή το 2016! Ο Roberto Colaninno, Πρόεδρος του Ομίλου Piaggio, ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη είδηση στην Έκθεση του Μιλάνου που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στην Ιταλία!

 

"Έχουμε δυο χρόνια σκληρής δουλειάς μπροστά μας", είπε. "Στόχος μας είναι να κερδίζουμε, όπως ακριβώς και στα SBK". Η τελευταία φορά που η Aprilia ήταν ως επίσημη εργοστασιακή ομάδα στο MotoGP, ήταν το 2004 με την 3κύλινδρη πρωτότυπη RSCube και αναβάτες τους Shane Byrne και Jeremy McWilliams.

 

Τα νέα έρχονται λίγες εβδομάδες αφότου ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Gigi Dall'Igna από την εταιρεία και αφού τόσο η ομάδα του Aspar, όσο και η Cardion AB έκοψαν τους δεσμούς τους με το ιταλικό εργοστάσιο για χάρη της πελατειακής Honda. Ενδεχομένως βλέποντας τις κινήσεις αυτές, η Aprilia αποφάσισε να προβεί σε αυτή την αποκάλυψη για να μην έχει και άλλες "απώλειες" στο Πρωτάθλημα.

 

Αυτή τη στιγμή, η PBM - με μια ART μοτοσυκλέτα και μια δικιά της - είναι η μοναδική ομάδα με δεσμούς με την Aprilia και η οποία δεν έχει επίσημα ανακοινώσει τι μοτοσυκλέτα θα έχει το 2014.

 

Η επιστροφή αυτή, σημαίνει ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP θα έχει πέντε εργοστάσια το 2016, μιας και το 2015 θα προστεθεί η Suzuki στις Honda, Yamaha και Ducati!

 

Επόμενο άρθρο »

Βαλένθια: Το αντίο των Hayden - Guareschi

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Με ψηλά το κεφάλι!

Χορηγοί