• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2014: Ειδική 2
Νέα πρωτιά του HRC, θρίαμβος Sunderland!
Νέα 07/01/2014 - 16:04

Τις θετικές εμφανίσεις συνεχίζει η ομάδα του HRC στο φετινό ράλλυ Dakar, με τον Sam Sunderland αυτή τη φορά να κερδίζει τη δεύτερη ειδική, αφήνοντας πίσω του τον Χιλιανό Lopez πάνω στην ΚΤΜ του, ο οποίος πλησίασε τον Βρετανό στα 39 δευτερόλεπτα διαφοράς. Την τριάδα ολοκλήρωσε ο νικητής της 1ης ειδικής, Joan Barreda.

 

Η δεύτερη ειδική έφερε τους αναβάτες από το San Luis στο San Rafael, διανύοντας συνολικά 724 χιλιόμετρα σε ποικίλα εδάφη: πετρώδη, σκληρά αλλά και 70 χιλιόμετρα στους δύσκολους αμμολόφους του Nihuil.

 

Η ημέρα (Δευτέρα) ξεκίνησε με τον Barreda στην πρώτη θέση - μετά την πρωτιά του στην πρώτη ειδική - ακολουθούμενος από τους Coma (ΚΤΜ) και Despres (Yamaha). Οι δυο πρώτοι κράτησαν τις θέσεις τους μέχρι το πρώτο checkpoint, με τον Despres όμως να χάνει έδαφος και να δίνει την ευκαιρία στον Lopez (KTM) να ανεβαίνει στην τρίτη θέση.

BARREDA
BARREDA

 

Οι δυσκολίες για τους περισσότερους ήρθαν στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, όταν έφτασαν στην άμμο, με τον Alessandro Botturi (Speedbrain) να ακινητοποιείται πρώτος. Την ίδια τύχη είχε και ο Javier Pizzolito του HRC, όπως και ο αναβάτης της KTM, Ben Grabham. Αντίθετα ο Sunderland ήταν εξαιρετικός και στο αμμώδες κομμάτι της ειδικής και δίκαια πήρε τη νίκη, την πρώτη της καριέρας του στο Dakar!

 

"Είμαι πραγματικά χαρούμενος", είπε ο Sunderland. "Η μοτοσυκλέτα ήταν φανταστική. Ήταν μια πολύ καλή ημέρα, με διαφορετικά τερέν, γρήγορες και τεχνικές διαδρομές. Βγήκαμε και στην άμμο, όπου συνήθως τα πάω πολύ καλά. Πέρασα και το ποτάμι, το οποίο ήταν πιο βαθύ απ' ότι νόμιζα... είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα την πρώτη μου νίκη στο Dakar και συνέχισα το νικηφόρο σερί της Honda!"

 

Μέχρι το τέλος της ημέρας, οι δυο πρωταγωνιστές της πρώτης ειδικής - Coma και Despres - δεν κατάφεραν να κρατηθούν στις πρώτες θέσεις, ολοκληρώνοντας στην ένατη και δέκατη αντίστοιχα. Ο πρώτος είχε μια άτυχη στιγμή, καθώς μια πέτρα σφηνώθηκε στη μοτοσυκλέτα του, κοντά στο κιβώτιο ταχυτήτων και έχασε πολύτιμα λεπτά μέχρι να την βγάλει. Από την άλλη, ο Despres είχε μια άτυχη στιγμή, πέφτοντας από τη μοτοσυκλέτα του, κάτι που του κόστισε αρκετά λεπτά.

LOPEZ
LOPEZ

 

Ο Lopez (ΚΤΜ) συνέχισε την καλή του παρουσία και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, πίσω από τον Joan Barreda ο οποίος χάρη στην τρίτη του θέση χτες απολαμβάνει ένα προβάδισμα πάνω από δυο λεπτά από τον Χιλιανό.

 

Ο Sam Sunderland με τη νίκη του στη δεύτερη ειδική, φιγουράρει στην τρίτη θέση της κατάταξης, μπροστά από τον Γάλλο Ducios (Sherco) ο οποίος πήρε την πέμπτη θέση την Δευτέρα. Παρά την ένατη θέση του στην 2η ειδική, ο Coma κλείνει την πρώτη πεντάδα της γενικής κατάταξης, με τον Despres να χάνει έδαφος και να είναι στην όγδοη θέση.

 

Τα αποτελέσματα της 2ης ειδικής:

 

BARREDA
BARREDA

1 Sam Sunderland 03:42'10 ENG HONDA TEAM HRC

2 Chaleco López +00'39 CHI KTM KTM Red Bull Rally Factory

3 Joan Barreda +02'00 ESP HONDA TEAM HRC

4 Ruben Faria +04'07 POR KTM KTM Red Bull Rally Factory

5 Alain Duclos +05'51 FRA SHERCO Sherco Rally Factory

6 Ben Grabham +07'15 AUS KTM KTM AUS Rally Factory

7 David Casteu +07'27 FRA KTM Team Casteu

8 Paulo Goncalves +07'45 PRT HONDA TEAM HRC

9 Marc Coma +08'23 ESP KTM KTM Red Bull Rally Factory

10 Cyril Despres +08'43 FRA YAMAHA Yamaha Racing

 

Η γενική κατάταξη μετά και τη δεύτερη ειδική:


1 Joan Barreda 06:09'41 ESP HONDA TEAM HRC

2 Chaleco López +02'03 CHI KTM KTM Red Bull Rally Factory

3 Sam Sunderland +02'33 ENG HONDA TEAM HRC

4 Alain Duclos +05'47 FRA SHERCO Sherco Rally Factory

5 Marc Coma +07'00 ESP KTM KTM Red Bull Rally Factory

6 Ruben Faria +07'18 POR KTM KTM Red Bull Rally Factory

7 Paulo Goncalves +08'10 PRT HONDA TEAM HRC

8 Cyril Despres +08'23 FRA YAMAHA Yamaha Racing

9 Ben Grabham +10'05 AUS KTM KTM AUS Rally Factory

10 David Casteu +10'59 FRA KTM Team Casteu

Επόμενο άρθρο »

Video: Dakar Ειδική 2

« Προηγούμενο άρθρο

Μιλήστε με τον Θανάση Σίσση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα