• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2 Jerez Test: Ημέρα 1
Ο Rabat πρώτος, μπροστά από τον Luthi!
Νέα 19/02/2014 - 10:49

Η προετοιμασία των αναβατών της μεσαίας κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος συνεχίζεται στην Jerez, με το δεύτερο επίσημο τεστ του 2014 πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν.

 

Ο Tito Rabat αποδεικνύει ότι φέτος θα έχει τον πρώτο λόγο στην Moto2, ειδικά μετά την αποχώρηση των Pol Espargaro και Scott Redding που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στη μεγάλη κατηγορία. Ο Rabat έκανε δυνατό ξεκίνημα - το απόγευμα μιας και το πρωί η βρεγμένη πίστα δεν άφησε περιθώρια για πολλά στους οδηγούς - και σημείωσε 1:42.747, μόλις 41 χιλιοστά πάνω από τον απόλυτο χρόνο του Stefan Bradl, που έγινε το 2011.

 

Tom Luthi
Tom Luthi

Ο Thomas Luthi αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση και 0,242 πίσω από τον Ισπανό, αν και προηγούνταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Πάντως ο Ελβετός δείχνει κι αυτός έτοιμος να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν για διάκριση στην Moto2. Οι δυο πρώτοι ήταν αυτοί που ξεχώρισαν κι έμειναν κάτω από το όριο του 1:43.

 

Στην τρίτη θέση ο Mika Kallio, μπροστά από τον Sam Lowes που συνεχίζει να εντυπωσιάζει κι ελπίζει να κάνει ένα δυνατό ντεμπούτο στην κατηγορία, στον πρώτο αγώνα του 2014 στο Κατάρ. Ο Βρετανός ήταν τέταρτος, ελάχιστα μπροστά από τον άλλο εξαιρετικό rookie: τον Maverick Vinales. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της  Moto3 έμεινε οχτώ δέκατα πίσω από την κορυφή, δοκιμάζοντας πολλές ρυθμίσεις καθώς ακόμα μαθαίνει τη νέα του μοτοσυκλέτα.

 

26 χιλιοστά πιο πίσω ο Takaaki Nakagami, με τον Ιάπωνα να επικρατεί για λίγο του Sandro Cortese, ο οποίος είναι σταθερά στη δεκάδα των καλύτερων στην κατηγορία, έχοντας πλέον ένα χρόνο εμπειρίας στη μεσαία κατηγορία. Οι δυο αναβάτες του Aspar, Nico Terol και Jordi Torres, οι οποίοι ήταν πολύ γρήγοροι στην Βαλένθια, έμειναν πολύ πίσω στην Jerez με τον πρώτο να ολοκληρώνει στην 16η θέση (1,6 από την κορυφή) και τον δεύτερο στην 30η!

 

Οι αναβάτες της Forward, που έχασαν το τεστ στην Βαλένθια, βρέθηκαν κανονικά στην πίστα και όπως είχε υποσχεθεί η ομάδα, ξεκίνησαν τις προσπάθειές του στις Forward KLX μοτοσυκλέτες τους. Ο Simone Corsi κατάφερε να πλασαριστεί στη δεκάδα, στην ένατη θέση πίσω από τον Julian Simon και μπροστά από τον Luis Salom. Ο Mattia Pasini ήταν 16ος.

 

Δείτε τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας στο συνοδευτικό μας αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

Shell Advance Asia Talent Cup

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Jerez Test: Ημέρα 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα