• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Laverty: Νίκη-ορόσημο στην καριέρα μου!
Στο δεύτερο αγώνα δεν το αξίζαμε, αυτό είναι βέβαιο
Νέα 24/02/2014 - 10:44

Ο Eugene Laverty περιέγραψε την φοβερή του εμφάνιση, στον πρώτο αγώνα του Phillip Island χτες, ως την πιο σημαντική νίκη της καριέρας του! Ο Ιρλανδός κατάφερε να ξεπεράσει κάθε αντίσταση και να φέρει την Suzuki του στην πρώτη θέση, χαρίζοντας στον κατασκευαστή τη χαρά της νίκης, που είχε να γευτεί από το 2010!

 

Με δεδομένες τις εμφανίσεις του στα τεστ πριν την έναρξη της σεζόν, δεν αποτελεί τεράστια έκπληξη η επικράτηση του Laverty στο πρώτο σκέλος της Αυστραλίας. Εν τούτοις ο ίδιος δήλωσε ότι δεν το περίμενε, ενώ και ο τρόπος που πέτυχε τη νίκη του - χάνοντας πολύ έδαφος στην εκκίνηση του αγώνα - ήταν πραγματικά αξιομνημόνευτος.

 

Ο Laverty ξεκίνησε με το καλημέρα έχοντας διαφορά πάνω από τέσσερα δευτερόλεπτα από τους πρωτοπόρους, ωστόσο η συνέχεια ανήκε στον ταλαντούχο αναβάτη ο οποίος διέλυσε κάθε αντίσταση, καθώς ανέβαινε σταδιακά θέσεις, για να πάρει το προβάδισμα πέντε γύρους πριν το τέλος!

 

"Ο πρώτος αγώνας ήταν απίστευτος! Βρεθήκαμε πολύ πίσω από την κορυφή στον πρώτο γύρο, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε! Ήταν ο τέλειος αγώνας για εμάς κι ένας ωραίος τρόπος να ξεπληρώσω στην ομάδα την εμπιστοσύνη που μου έδειξε", σχολίασε ο Laverty, ο οποίος - μετά από 95 αγώνες - έδωσε τη νίκη στην Suzuki. Ο κατασκευαστής είχε κερδίσει για τελευταία φορά πριν τέσσερα χρόνια με τον Leon Haslam (Kyalami).

 

Paul Denning κουράστηκε πολύ να με φέρει στην ομάδα και μου έδωσε ό,τι του ζήτησα. Έφερε μαζί μου τον αρχιμηχανικό μου Phil Marron, τον Davide Gentile να δουλέψει στα ηλεκτρονικά και τον Stan, με τον οποίο έχω συνεργαστεί στο παρελθόν. Τα υπόλοιπα παιδιά με καλωσόρισαν στην ομάδα κι έτσι είμαι χαρούμενος που τους αντάμειψα με μια νίκη τόσο γρήγορα. Αυτή η νίκη, για μένα, είναι πιο σημαντική από οποιαδήποτε άλλη έχω πετύχει στην καριέρα μου στα SBK".

 

Δυστυχώς όμως για τον Ιρλανδό, οι ελπίδες του να φύγει από την Αυστραλία κάνοντας το 2 στα 2 δεν ευοδώθηκαν, μιας κι ένα πρόβλημα στο μοτέρ της μοτοσυκλέτας του τον έθεσε εκτός μάχης, ενώ μάλιστα βρισκόταν στη δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος.

 

"Μια ημέρα με τα θετικά της και τα αρνητικά της. Ο δεύτερος αγώνας ήταν μια απογοήτευση για όλους μας. Δεν το αξίζαμε, αυτό είναι βέβαιο, αλλά αυτά έχουν οι αγώνες κι έτσι έχουν τα πράγματα μερικές φορές". Με τη νίκη του στον πρώτο αγώνα, ο Eugene Laverty φεύγει από το Phillip Island στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

 

Επόμενο άρθρο »

Guintoli: Επιτέλους επέστρεψα!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Ό,τι πει ο Gigi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα