• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Καλός ο Jerry
Αλλά πολύ καλύτερος ο Silvano!
Νέα 19/03/2014 - 14:40

Όταν ο Valentino Rossi έδιωχνε τον - επί πολλά χρόνια δίπλα του - Jeremy Burgess και τον αντικαθιστούσε με τον Silvano Galbusera, πολλοί ήταν αυτοί που διερωτήθηκαν αν έκανε καλά ο Ιταλός άσος της Yamaha. Ο Burgess ήταν στο πλευρό του Rossi από το 2000 και είχε τη δική του (τεράστια) συνεισφορά στους εφτά Τίτλους του Vale στη μεγάλη κατηγορία (με Honda και Yamaha).

 

Ωστόσο, όταν αποδείχθηκε δύσκολο να κοντράρει τους τρεις Ισπανούς στις πρώτες θέσεις πέρυσι, ο Rossi αποφάσισε να διώξει τον Jeremy Burgess και να φέρει τον συμπατριώτη του Galbusera, σε μια προσπάθεια να βρει το έξτρα κίνητρο για τη νέα σεζόν.

 

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η κίνηση αυτή του Ιταλού σούπερ-σταρ φαίνεται να αποδίδει, με τον Rossi να κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις στα χειμερινά τεστ - έχοντας δίπλα του τον νέο του αρχιμηχανικό - ενώ παραδέχτηκε ότι νοιώθει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, σε σχέση με πέρυσι.

 

"Μ' αρέσει πολύ ο τρόπος που δουλεύουμε με τον Silvano. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ένοιωθα καλά με τον Jerry, αλλά είμαι πολύ καλύτερα με τον Silvano", σχολίασε ο Ιταλός της Yamaha στο MCN. "Δουλεύει πολύ σκληρά και πάντα ψάχνει για το καλύτερο. Ποτέ δεν είναι χαρούμενος. Παράλληλα είμαι χαρούμενος διότι η ατμόσφαιρα με τους Αυστραλούς μηχανικούς μου είναι καλή. Στην αρχή είχαν σοκαριστεί με τον Jerry, αλλά τώρα είναι καλά και αυτό είναι που μετράει".

 

Το γεγονός και μόνο, ότι ο Vale μπορεί να μιλάει στη μητρική του γλώσσα με τον αρχιμηχανικό του και να του εξηγεί τις παραμικρές λεπτομέρειες και τις αλλαγές στη στρατηγική, παίζει σπουδαίο ρόλο στη σχέση του με τον Galbusera. "Μιλώντας στα ιταλικά για οποιεσδήποτε λεπτομέρειες, είναι πολύ σημαντικό", επιβεβαίωσε.

 

Το ίδιο υπογράμμισε και ο Ιταλός αρχιμηχανικός, ειδικά μιας και ο τεχνικός δεδομένων του Rossi - ο Matteo Flamigni - είναι επίσης Ιταλός. "Υπάρχουν σημαντικές στιγμές που μιλάμε αγγλικά, διότι είναι παρόντες και Ιάπωνες, όμως τις τελικές συζητήσεις τις κάνουμε στα ιταλικά. Στη γλώσσα μας μπορώ να καταλάβω την παραμικρή λεπτομέρεια ενός προβλήματος. Όταν συζητάμε, σε ποσοστό 90% είναι μαζί μας και ο Matteo και είναι πιο εύκολο να ακούσεις τα σχόλια του οδηγού, να κοιτάξεις τα δεδομένα και να πάρεις μια απόφαση. Όλη αυτή η διαδικασία επιταχύνεται, αν γίνεται στην ίδια γλώσσα".

 

Επόμενο άρθρο »

Η Movistar M1 αποκαλύφθηκε!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Το Κατάρ είναι καλό για εμάς!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα