• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Κατάρ ΕΔ3: Ρεκόρ ο Fenati!
Δυναμικό παρών από τις Honda!!
Νέα 21/03/2014 - 21:08

Τα τρίτα ελεύθερα της μικρής κατηγορίας του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο στην πίστα του Κατάρ, με τον Romano Fenati να συνεχίζει να οδηγεί τη μάχη με το χρονόμετρο!

 

Ο Ιταλός της Sky VR46 καινούργιας ομάδας στο Πρωτάθλημα, που ανήκει στον Valentino Rossi, κατάφερε να κερδίσει για 61 χιλιοστά του δευτερολέπτου το χρόνο του Alex Rins και να κρατήσει την πρώτη θέση που είχε χάσει λίγα λεπτά πριν το τέλος από τον Ισπανό!

 

Το εκπληκτικό είναι ότι οι δέκα πρώτοι έσπασαν το ρεκόρ απόλυτου χρόνου στην πίστα του Κατάρ, που είχε από πέρυσι ο Jonas Folger με 2:06.839! Ο Fenati το διέλυσε κυριολεκτικά, κατεβάζοντάς το πάνω από εφτά δέκατα πάνω στην ΚΤΜ του!

 

Το άλλο εύκολο συμπέρασμα, μετά το τέλος των ΕΔ3, είναι η θεαματική βελτίωση των Honda. Μόλις πριν λίγες ημέρες, στις δοκιμές της Jerez, οι αναβάτες της πήραν ένα αναβαθμισμένο μοτέρ και στις δυο ημέρες στο Κατάρ έχουν καταφέρει να ρίξουν 1,8δ το χρόνο τους, με πρωτεργάτη τον εξαιρετικό Alex Rins!

 

Από κοντά του και ο ομόσταυλός του στην Estrella Galicia, Alex Marquez, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση, αφήνοντας για εφτά χιλιοστά πίσω του την ΚΤΜ του Jack Miller. Ο τελευταίος - για πολλούς ένα από τα φαβορί της κατηγορίας - κατάφερε να ανέβει στην τέταρτη θέση χάρη στον τελευταίο του γύρο.

 

Την πεντάδα των πρώτων έκλεισε ο Jakub Kornfeil, ο οποίος ήταν όμως μόλις δυο δέκατα πίσω από το χρόνο του Fenati! O McPhee συνεχίζει την καλή του παρουσία στο Κατάρ κι έφερε τη Honda του στην έκτη θέση, μπροστά από τον Alexis Masbou - με Honda κι αυτός - που ολοκλήρωσε έβδομος.

 

Ο Francesco Bagnaia - ομόσταυλος του Fenati - έκανε τον όγδοο καλύτερο χρόνο με διαφορά μόλις τρία δέκατα από την κορυφή! Εξαιρετική η παρουσία του Karel Hanika, ο οποίος αγωνίζεται για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο νεαρός Τσέχος πλασαρίστηκε στην ένατη θέση, κατεβάζοντας σχεδόν τρία δευτερόλεπτα το χρόνο του από τα πρώτα ελεύθερα και ψαλιδίζοντας τη διαφορά του από την κορυφή στο μισό δευτερόλεπτο. Τη δεκάδα έκλεισε ο N. Antonelli με διαφορά από την κορυφή στο 0.617δ αποδεικνύοντας τη δυναμική της κατηγορίας και φέτος.

 

Ο Θανάσης Σίσσης δυστυχώς δεν κατάφερε να κάνει ούτε έναν γύρο σήμερα στην πίστα. Ο Ελληνοαυστραλός αναβάτης ήταν πολύ άρρωστος και οι γιατροί - μαζί με την ομάδα του - αποφάσισαν να μείνει εκτός για να μπορέσει να συμμετάσχει αύριο στις κατατακτήριες. Μάλλον θα χρειαστεί ωστόσο να πάρει αντιπυρετικά για να μπορέσει να μπει στην πίστα.

 

Δείτε τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Κατάρ ΕΔ3: Πρωτιά για Cortese!

« Προηγούμενο άρθρο

Κατάρ MotoGP ΕΔ2: Συνεχίζει δυνατά ο Aleix!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα