• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατάρ MotoGP ΕΔ3: Το βιολί του ο Aleix!
Δυνατή παρουσία η Ducati, 5ος ο Marquez, 10ος ο Rossi!
Νέα 21/03/2014 - 23:20

Ο Aleix Espargaro συνέχισε το αήττητο σερί του για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο Κατάρ, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές του πρώτου γύρου του Πρωταθλήματος.

 

Ο Espargaro οδήγησε για μια ακόμη φορά εξαιρετικά την OPEN Yamaha του και κατόρθωσε να γράψει 1:54.773δ, έχοντας μια σημαντική διαφορά (0,413δ) από τον δεύτερο Andrea Iannone! Μετά και τη σημερινή του απόδοση, ο Espargaro έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για την πρώτη pole position του 2014!

 

Ο Ισπανός έκανε τον καλό του χρόνο με το μαλακό ελαστικό, αυτό δηλαδή που δεν έχουν στη διάθεσή τους οι εργοστασιακές συμμετοχές. Ο Andrea Iannone - αν και εργοστασιακή συμμετοχή, εν τούτοις η Ducati εμπίπτει στην κατηγορία OPEN - χρησιμοποίησε και αυτός με τον καλύτερο τρόπο το έξτρα μαλακό και κατάφερε να πάρει μια σπουδαία δεύτερη θέση.

 

Καθώς ο χρόνος κυλούσε, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στρεφόταν σ' αυτούς που θα έμεναν εκτός ΚΑΤ2. Σ' αυτούς έχουμε τον Pol Espargaro, με τον rookie στην κατηγορία και Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto2, να χάνει την ευκαιρία να μπει στη δεκάδα για μόλις 91 χιλιοστά!

 

Εκτός δεκάδας και ο Cal Crutchlow, ο οποίος είχε μια πτώση - την πρώτη του με την GP14 - και με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα δεν κατάφερε να χτυπήσει τους χρόνους των δέκα πρώτων. Το μόνο που κατάφερε - με το μαλακό ελαστικό - ήταν να ανέβει δυο θέσεις και να ολοκληρώσει δωδέκατος.

 

Τα πολλά προβλήματα με το ελαστικό της Bridgestone συνεχίστηκαν για τον Jorge Lorenzo, με τον ίδιο να μην μπορεί να κρύψει την απόγνωσή του. Σ' αυτό δεν βοηθούσε και το γεγονός ότι για το μεγαλύτερο διάστημα του 45λέπτου, ήταν εκτός δεκάδας. Στο τέλος, ο Ισπανός - νικητής στο Κατάρ στους δυο τελευταίους αγώνες - κατάφερε να πάρει την έβδομη θέση.

 

Δύσκολη ημέρα για τον Jorge, ο οποίος δήλωσε ότι αύριο (στις κατατακτήριες) θα πρέπει να παλέψει όσο ποτέ άλλοτε! Προβλήματα πρόσφυσης και για τον Valentino Rossi, ο οποίος καρδιοχτύπησε όταν ο ομόσταυλός του ανέβηκε στην έβδομη θέση και ο Iannone έγραφε το δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας.

 

Εν τέλει πλασαρίστηκε στη δεκάδα, αλλά ήταν φανερό το γεγονός ότι η βελτίωση που περίμεναν όλοι στο γκαράζ της Yamaha δεν ήρθε ποτέ. Πλέον χρειάζεται πολλή δουλειά για να καταφέρουν να διεκδικήσουν τη νίκη στην πίστα του Κατάρ.

 

Από τους αναβάτες που δεν συμμετείχαν στο τεστ του Κατάρ - των τριών εργοστασίων δηλαδή - ο Marc Marquez σημείωσε τη μεγαλύτερη πρόοδο και (παρά τον τραυματισμό του) πήρε την πέμπτη θέση, 0,673δ πίσω από τον Aleix. Ο ομόσταυλός του, Dani Pedrosa, όπως και ο Colin Edwards, ήταν οι μόνοι από τους 23 που δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τους χτεσινούς τους χρόνους. Ο πρώτος πάντως έκανε αυτό που έπρεπε και πήρε την όγδοη θέση.

 

Πίσω από τους AEspargaro και Iannone, ο Alvaro Bautista του Gresini πήρε μια πολύ καλή τρίτη θέση, όντας μάλιστα ο καλύτερος από τους αναβάτες που δεν έχουν στη διάθεσή τους το έξτρα μαλακό ελαστικό. Αντίθετα ο Dovizioso, που ήταν η δεύτερη Ducati στην πεντάδα κάτι που δείχνει σαφώς την πρόοδο των κόκκινων, εκμεταλλεύτηκε το ειδικό ελαστικό της κατηγορίας και σκαρφάλωσε στην 4η θέση.

 

Έχοντας αποφύγει τον τραυματισμό μετά από ένα σφοδρό highside, ο Bradley Smith πήρε την έκτη θέση. Ο Βρετανός ήταν για λίγο πρώτος σ' εκείνο το χρονικό σημείο, αλλά έχασε τη θέση του λίγο μετά από τον AEspargaro. Ο Nicky Hayden ήταν και πάλι η καλύτερη OPEN Honda, αλλά με διαφορά 1,584δ από τον AEspargaro, ο ομόσταυλος του οποίου, Colin Edwards, ήταν 16 χιλιοστά πιο αργός από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2006.

 

Δείτε στο πρώτο αρχείο μας τα αποτελέσματα των ΕΔ3 και στο δεύτερο τους συνδυασμένους χρόνους!

 

Επόμενο άρθρο »

Πέμπτος με παυσίπονα ο Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Κατάρ ΕΔ3: Πρωτιά για Cortese!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα