• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Διευκρίνηση για τους κανονισμούς
Από την Επιτροπή Αγώνων
Νέα 24/03/2014 - 14:42

Η Επιτροπή Αγώνων προχώρησε σε μια απαραίτητη διευκρίνηση, όσον αφορά στον κανονισμό που καθορίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας κατασκευαστής - που έχει δηλωθεί στο Πρωτάθλημα ως Εργοστασιακή συμμετοχή - θα χάσει τις προκαθορισμένες παραχωρήσεις που του έγιναν, βάσει του ότι πέρυσι δεν κέρδισε αγώνα στο στεγνό.

 

Ο κανονισμός αυτός αφορά την Ducati, ενώ έχει ισχύ και για οποιονδήποτε νέο κατασκευαστή αποφασίσει να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα (Suzuki). Έτσι, μιας και η Ducati δεν είχε νίκη την περασμένη σεζόν, έχει μεν δηλωθεί ως Εργοστασιακή συμμετοχή το 2014, διατηρεί όμως όλα τα πλεονεκτήματα της OPEN κατηγορίας.

 

Η διευκρίνηση αφορά στο πως θα χάσει αυτά τα πλεονεκτήματα. Γνωρίζουμε ήδη ότι αν η Ducati κάνει μια νίκη, ή πάρει δυο δεύτερες θέσεις ή τρεις τρίτες θέσεις - όλα στο στεγνό - τότε θα αγωνίζεται με 22 λίτρα καύσιμο στους επόμενους αγώνες. Η διευκρίνηση έγκειται ότι οι παραπάνω προϋποθέσεις λειτουργούν αθροιστικά για τις σεζόν 2014-2015!

 

Για παράδειγμα αν η Ducati πάρει μια δεύτερη θέση φέτος, τότε ο περιορισμός των 22 λίτρων θα ισχύσει αν καταφέρει το 2015 και πάρει ακόμα μια δεύτερη θέση σε στεγνό αγώνα! Το ίδιο ισχύει και με τις νίκες. Να θυμίσουμε ότι αν η Ducati πάρει τρεις νίκες, τότε χάνει το μαλακό ελαστικό της κατηγορίας OPEN. Έτσι, αν νικήσει σε δυο αγώνες φέτος (θα έχει ήδη χάσει φυσικά τα 2 επιπλέον λίτρα) και πάρει ακόμα μια νίκη στο Κατάρ το 2015, τότε για όλη την υπόλοιπη σεζόν δεν θα έχει το πλεονέκτημα του μαλακού ελαστικού.

 

Κάτι τελευταίο, είναι η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής να γίνει προαιρετική η χρήση δίσκου 340χιλ στα carbon μπροστινά φρένα, για τους γύρους σε Καταλονία και Sepang. Η χρήση των 340χιλ είναι υποχρεωτική για τον αγώνα στο Motegi.

 

Επόμενο άρθρο »

φωτ. της Ημέρας: "Doha by Night"

« Προηγούμενο άρθρο

Αλλού γι' αλλού η Ducati του Crutchlow!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα