• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυτό είναι το νέο Tricity!
Παρουσιάστηκε στην Ταϋλάνδη
Νέα Αγοράς 26/03/2014 - 16:46

Το νέο Tricity από την Yamaha μας αποκαλύπτεται και ισχυρίζεται ότι είναι πιο ελαφρύ και πιο οικονομικό από όλους τους τρίκυκλους αντιπάλους του! Το τρίκυκλο παρουσιάστηκε επίσημα προχτές στην Ταϋλάνδη κι εδώ να σημειώσουμε, για να μπει ο προηγούμενος ισχυρισμός σε καλύτερη βάση, ότι εισέρχεται στο στίβο της μάχης ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο!

 

Και αυτό διότι η Piaggio και η Peugeot δεν διαθέτουν - για την ώρα - τρίκυκλο όχημα στα 125cc, αλλά σε μεγαλύτερη χωρητικότητα. Ο κινητήρας του Tricity είναι καινούργιος, υγρόψυκτος, τετράχρονος και με CVT κιβώτιο! Διαθέτει μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα και LED μπροστινά φώτα.

 

Το συνολικό βάρος του είναι στα 152kg, κατά πολύ κάτω από το Piaggio MP3 LT των 200kg, που διαθέτει ωστόσο κινητήρα στα 300cc. Το Tricity είχε ανακοινωθεί στην EICMA το 2013 (περισσότερα εδώ) και τότε υπήρχαν οι φήμες ότι η τιμή του δεν θα ξεπερνούσε τις 4.000€. Αυτό (το πολύ καλό νέο) αναμένεται να ισχύσει και στην πράξη.

 

Το όχημα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην αγορά της Ταϋλάνδης, ενώ στη συνέχεια θα το δούμε και στις αγορές της Ασίας, της Ιαπωνίας και της Ευρώπης. Το Tricity έχει δυο τροχούς μπροστά κι έναν πίσω, χρησιμοποιώντας το Leaning Multi-Wheel μηχανισμό της εταιρείας για να στρίβουν οι μπροστινοί τροχοί μαζί με το πλαίσιο. Αυτό, σύμφωνα με τους Ιάπωνες, σημαίνει ότι μπορεί και στρίβει σαν ένα συμβατικό σκούτερ.

 

Ο μηχανισμός αυτός (LMW) βασίζεται σε αυτό που αποκαλείται "παραλληλόγραμμη σύνδεση" και "κυρτή τηλεσκοπική ανάρτηση", που επιτρέπει στους δυο μπροστά τροχούς να κινούνται αυτόνομα ο ένας από τον άλλο! Αυτό "...δίνει μια ομαλή και σταθερή αίσθηση σε δρόμους με πολλά σαμαράκια, αλλά και σε διαφορετικές συνθήκες ασφάλτου".

 

Επόμενο άρθρο »

Brembo: Ασφάλεια και απόδοση!

« Προηγούμενο άρθρο

Προσφορά PERISTERAS TΥRES

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα