• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Stoner στο Τέξας!
Παρουσία-έκπληξη του Αυστραλού στο 2ο Γύρο
Νέα 31/03/2014 - 09:59

Πηγή: gpone.com

 

Ο Casey Stoner θα παραβρεθεί στην πίστα του Austin, για το δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP. Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναμένεται να δώσει το παρόν την ημέρα του αγώνα, αν και δεν αποκλείεται να φτάσει νωρίτερα. Θα είναι η δεύτερη φορά - μετά την αποχώρησή του - που ο Αυστραλός θα επισκεφτεί το paddock, με την πρώτη φορά να λαμβάνει χώρα τον περασμένο Οκτώβριο στο GP της Αυστραλίας, όταν και εισήχθη στους Θρύλους του MotoGP.

 

Πάντως η επίσκεψη αυτή, μόνο συνηθισμένη δεν είναι. Για να είμαστε ειλικρινείς, πολλοί πρώην Παγκόσμιοι Πρωταθλητές επισκέπτονται τα paddock ανά καιρούς, για να δουν παλιούς φίλους και να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των νέων αστέρων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ωστόσο, όπως και να το κάνουμε, ο Stoner αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση από μόνος του.

 

Όταν αποχώρησε, το έκανε με ηχηρό τρόπο κατηγορώντας τον τρόπο διαχείρισης του Πρωταθλήματος και τους κανόνες του, ενώ και όταν ήταν μέρος όλου αυτού, ποτέ δεν ήταν ο πιο δημοφιλής αναβάτης με τα media ή τους συναθλητές του. Ακόμα και πέρυσι, όταν παραβρέθηκε στην ειδική τελετή για να τιμηθεί και να ανακηρυχθεί Θρύλος του MotoGP, ο Αυστραλός επέλεξε να φύγει χωρίς να δει τον αγώνα. Και αίφνης, στις αρχές της σεζόν 2014, αποφασίζει να έρθει στο GP του Τέξας!

 

Φέτος, ο Stoner δεν κάνει απολύτως τίποτα, όσον αφορά σε αθλητική ενασχόληση. Έχει σταματήσει από τους αγώνες στα V8 Supercars της πατρίδας του και δεν είναι δοκιμαστής του HRC. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει πολλά χόμπι! Πρώτο και καλύτερο φυσικά το ψάρεμα, ενώ έχει ξεκινήσει και το κυνήγι με τόξο! Μάλιστα, πρόσφατα, έβγαλε στο twitter το τελευταίο τόξο που αγόρασε, με τον Cal Crutchlow - γνωστός για το χιούμορ του - να μην χάνει την ευκαιρία να το σχολιάσει. "Δείχνει φανταστικό! Έχω πολλούς δημοσιογράφους στο στόχαστρο, αν μπορείς να το φέρεις στο Austin! Μπορείς να ξεκινήσεις να ρίχνεις εσύ πρώτος".

 

Και η απάντηση του Stoner; "Κάτι μπορεί να κανονίσω ;)"

 

Πέρα από τα αστεία, είναι γεγονός ότι η επίσκεψη του Stoner σε αγώνα GP είναι πράγματι ασυνήθιστη και αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι όχι μόνο δεν έχει δει κανέναν αγώνα από κοντά, αλλά είναι αμφίβολο αν έχει παρακολουθήσει και κάποιον αγώνα από την τηλεόραση για μεγάλο χρονικό διάστημα! Φυσικά και μόνο το άκουσμα της παρουσίας του στο paddock, είναι αρκετό για να πυροδοτήσει νέα σενάρια πιθανής επιστροφής του Αυστραλού στη δράση!

 

Φυσικά αυτό είναι πολύ δύσκολο, άλλωστε και ο ίδιος το έχει αποκλείσει ουκ ολίγες φορές, ωστόσο ο Stoner είναι Stoner... γιατί ξαφνικά αποφασίζει - από το πουθενά κυριολεκτικά - να δώσει το παρόν σε αγώνα και μάλιστα στην Αμερική; Θυμίζουμε ότι ο Shuhei Nakamoto έχει ξεκαθαρίσει ότι όποτε το αποφασίσει, μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του HRC περιμένει τον ταλαντούχο Αυστραλό! Ένα δίδυμο Marc Marquez - Casey Stoner θα ήταν το απόλυτο φόβητρο για κάθε αντίπαλο! Ένα όνειρο για κάθε ομάδα και κατασκευαστή στο Πρωτάθλημα!

 

Από την άλλη, η τεράστια επιτυχία του Stoner με την Ducati δεν περνά απαρατήρητη και με την Desmosedici να δείχνει να αναγεννιέται από τις στάχτες της, ένα σενάριο επιστροφής του Αυστραλού στην ομάδα των κόκκινων θα άλλαζε (ενδεχομένως) τα δεδομένα στο Πρωτάθλημα, ανεβάζοντας στα ύψη των ανταγωνισμό! Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι του χρόνου επανέρχεται και η Suzuki στο Πρωτάθλημα, με την ταχύτητα, το ταλέντο και την οδηγική ικανότητα του Stoner να αποτελεί εγγύηση άμεσης επιτυχίας για το ιαπωνικό εργοστάσιο.

 

Όνειρα θερινής νυκτός, θα πουν κάποιοι. Ωστόσο, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, όνειρο αποτελούσε και η παρουσία του Αυστραλού στο paddock ενός Πρωταθλήματος το οποίο άφησε με άκομψο τρόπο...

 

Επόμενο άρθρο »

Jimenez: Ο Bautista μπορεί τη νίκη!

« Προηγούμενο άρθρο

φωτ. της Ημέρας: "Το μέλλον"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα