Ο καιρός παρέμεινε καλός και τη δεύτερη ημέρα δοκιμών των (πέντε) ομάδων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK, με τη βροχή να μένει μακριά και τον Davide Giugliano να παραμένει στην κορυφή, όπως και την πρώτη ημέρα!
Ο Ιταλός αναβάτης της ομάδας της Ducati ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και με το 1:40.166 που πέτυχε, διέλυσε κυριολεκτικά το ρεκόρ απόλυτου χρόνου της πίστας, που έχει από πέρυσι ο Eugene Laverty (1:40.620).
Ο Loris Baz κατάφερε να μείνει κοντά στον εκπληκτικό χρόνο του Giugliano - μόνο 0,117δ χωρίζουν τους δυο αναβάτες - με τον Tom Sykes να ακολουθεί μόλις 17 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον ομόσταυλό του. Οι δυο πρώτοι πέτυχαν τους χρόνους τους με το μαλακό ελαστικό των κατατακτηρίων, ενώ ο Sykes δεν είχε πομπό στη μοτοσυκλέτα του και γι' αυτό ο χρόνος του δεν καταγράφηκε με ακρίβεια.
Ο Jonathan Rea έφερε τη μοτοσυκλέτα του στην τέταρτη θέση, με την ομάδα της Honda να δείχνει εμφανή σημάδια βελτίωσης, συνεχίζοντας τη δουλειά στο software. Ο Rea ήταν μόλις 14 χιλιοστά πιο γρήγορος από τη δεύτερη 1199 Panigale του Chaz Davies, ο οποίος ήταν πέμπτος. Ο Davies - έξι δέκατα πιο αργός από τον ομόσταυλό του - ήταν και ο τελευταίος με διαφορά στο δευτερόλεπτο από τον Giugliano.
Για σήμερα Τετάρτη, οι προβλέψεις λένε για δυνατή βροχή πάνω από την πίστα της Jerez, με τους αναβάτες ωστόσο να έχουν ολοκληρώσει ένα μεγάλο μέρος από τη δουλειά τους τις δυο πρώτες ημέρες των δοκιμών.
Τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας:
Davide Giugliano (Ducati Superbike Team) - 1'40.166
Loris Baz (Kawasaki Racing Team) - 1'40.283
Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) - 1'40.3
Jonathan Rea (Pata Honda World Superbike) - 1'40.731
Chaz Davies (Ducati Superbike Team) - 1'40.745
Sylvain Guintoli (Aprilia Racing Team) - 1'41.192
Marco Melandri (Aprilia Racing Team) - 1'41.201
Eugene Laverty (Voltcom Crescent Suzuki)- 1'41.377
Leon Haslam (Pata Honda World Superbike)- 1'41.453
Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki)- 1'42.123
David Salom (Kawasaki Racing Team) - 1'44.181