• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τέξας: Οι αριθμοί!
Όλα τα στατιστικά που πρέπει να ξέρουμε!
Νέα 10/04/2014 - 12:47

333 - Τόσες νίκες είχαν συνολικά οι αναβάτες του MotoGP που ξεκίνησαν τον αγώνα στο Κατάρ! Αυτό είναι νέο ρεκόρ, με το προηγούμενο να έχει γίνει το 2011 στην Aragon, όταν οι αναβάτες που πήραν θέση στη γραμμή εκκίνησης, είχαν 332 νίκες στο σύνολο!

 

262 - Με τη δεύτερη θέση του στο Κατάρ, ο Valentino Rossi έσπασε το ρεκόρ του Loris Capirossi, ο οποίος - στα 22 χρόνια της καριέρας του - είχε τερματίσει 261 φορές σε θέση που δίνει βαθμούς! Πλέον, ο Vale τερμάτισε σε ανάλογη θέση για 262η φορά και έπεται συνέχεια!

 

250 - Με τη νίκη του στο Κατάρ, ο Marquez χάρισε την 250η νίκη της Honda στη μεγάλη κατηγορία. Η Honda είναι ο πρώτος κατασκευαστής που φτάνει σ' αυτό το νούμερο. Ο δεύτερος πιο επιτυχημένος κατασκευαστής είναι η Yamaha, με 201 νίκες.

 

33 - Μετά από 33 συνεχόμενες φορές που βρισκόταν σε θέση που χάριζε βαθμούς, ο Dominique Aegerter δεν κατάφερε καν να τερματίσει τον αγώνα της Moto2 πριν περίπου τρεις εβδομάδες, βάζοντας τέλος στο σερί αυτό.

 

9 - Πέρυσι, όταν και διεξήχθη για πρώτη φορά αγώνας στην COTA, η καλύτερη θέση Αμερικανού αναβάτη ήταν η ένατη (Nicky Hayden).

 

8 - Τα τελευταία οχτώ GP που έχουν γίνει σε αμερικανικό έδαφος, τα έχουν κερδίσει αναβάτες της Honda! Ο τελευταίος που κέρδισε για πρώτη φορά και δεν ανήκε στην Honda, ήταν ο Jorge Lorenzo που είχε επικρατήσει στην Laguna Seca το 2010.

 

6 - Την ημέρα του αγώνα στο Τέξας, θα έχουν περάσει ακριβώς έξι χρόνια από τότε που ο Jorge Lorenzo πήρε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Ήταν το 2008 στην Πορτογαλία, στον τρίτο του μόλις αγώνα!

 

6 - Ο Sam Lowes πήρε την έκτη θέση στον αγώνα της Moto2 στο Κατάρ και αυτό το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο που έχει να επιδείξει Βρετανός rookie στη μεσαία κατηγορία, εδώ και 40 χρόνια! Το 1974 ήταν ο Peter McKinley που είχε τερματίσει έκτος στα 250cc στο Isle of Man TT.

 

0,586 - Οι πρώτοι έξι που πέρασαν τη γραμμή τερματισμού στον αγώνα της Moto3 στο Κατάρ, είχαν μεταξύ τους διαφορά στα 0,586 δευτερόλεπτο! Μόλις μια φορά, στα 65 χρόνια ιστορίας της μικρής κατηγορίας, είχαμε τους έξι πρώτους να τερματίζουν με μικρότερη διαφορά (σε αγώνα που ολοκληρώθηκε κανονικά, χωρίς διακοπή). Ήταν το 2008, στα 125cc, όταν ο Simone Corsi κέρδιζε και οι έξι πρώτοι είχαν διαφορά στα 0.490δ!

 

Επόμενο άρθρο »

Ανασύνταξη για Smith

« Προηγούμενο άρθρο

A.Espargaro: Πάμε από την αρχή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα