• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Austin Αγώνας: Αυτοκρατορικός ο Marquez!
Νέο λάθος Lorenzo, εξάρθρωση ο Crutchlow, βάθρο για Dovi!
Νέα 14/04/2014 - 01:48

Το έκανε να φαίνεται εύκολο! Ο Marc Marquez έκανε αυτό που οι περισσότεροι περιμέναμε και πήρε τη δεύτερή του συνεχόμενη νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα, στον αγώνα του Τέξας!

 

Ο Marquez έπαιρνε το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου γύρου, την ώρα που ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του φέτος, ο Jorge Lorenzo, αναγκαζόταν να μπει στην pit lane και να εκτίσει την ποινή του ride through για την άκυρη εκκίνησή του.

 

Ο Marquez δεν συνάντησε καμμία δυσκολία, καθώς γύριζε ανενόχλητος μέσα στην πίστα COTA του Austin και πέρασε τη γραμμή τερματισμού πάνω από τέσσερα δευτερόλεπτα διαφορά, από τον μοναχικό Dani Pedrosa στη δεύτερη θέση. Ο βετεράνος του HRC είχε και αυτός ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους, αφήνοντας τον τρίτο 17 σχεδόν δευτερόλεπτα πίσω του!

 

Ο Andrea Dovizioso της Ducati ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, επικρατώντας στη μάχη του με τον Stefan Bradl, ενώ ο Βρετανός Bradley Smith ήταν η κορυφαία Yamaha του σημερινού αγώνα, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Ο ομόσταυλός του, Pol Espargaro, ολοκλήρωσε την πρώτη εξάδα.

 

Ο Valentino Rossi ήρθε όγδοος, παρά το ότι κατάφερε να φτάσει ως την τέταρτη θέση στην αρχή, ενώ ο Lorenzo μετά την ποινή του, κατόρθωσε να σκαρφαλώσει μέχρι τη δέκατη θέση. Ο Crutchlow είχε μια σφοδρή πτώση στη δεύτερη στροφή της πίστας και εξάρθρωσε το δάχτυλο του χεριού του.

 

Αντίθετα ο Scott Redding γλύτωσε τα χειρότερα σε μια πτώση που είχε στην όγδοη στροφή, προς το τέλος του αγώνα.

 

Ο Lorenzo δεν υπολόγισε καθόλου καλά την εκκίνησή του και αυτό το λάθος του φάνηκε να επηρεάζει τον Aleix Espargaro, ο οποίος έχασε πολλές θέσεις από τη δεύτερη σειρά που ξεκίνησε τον αγώνα. Με τον Lorenzo μπροστά, ο Marquez είχε περάσει δεύτερος, ακολουθούμενος από τον Pedrosa.

 

Πιο πίσω είχαν πάρει θέσεις οι Crutchlow, Bradl, Dovizioso και Rossi. Ο Lorenzo εξέτισε την ποινή του στο τέλος του δεύτερου γύρου, υπομένοντας έναν ακόμα - δεύτερο συνεχόμενο - άσχημο αγώνα. Την ίδια στιγμή το δίδυμο του HRC είχε ήδη αρχίζει να ξεχωρίζει, βάζοντας τα θεμέλια μιας επιβλητικής εμφάνισης.

 

Ο Iannone κρατούσε για μεγάλο διάστημα την τρίτη θέση, αλλά λίγο πιο πίσω ο Rossi έδειχνε σε καλή κατάσταση, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Dovizioso για να περάσει στην τέταρτη θέση μετά από μερικούς γύρους. Με το ρυθμό που είχε ο Ιταλός σούπερ-σταρ, φαινόταν μάλλον βέβαιο ότι θα πέρναγε τον συμπατριώτη του μπροστά. Ο Iannone όμως άντεξε στις επιθέσεις του Vale, ο οποίος μάλιστα έκανε το λάθος στα φρένα και ανοίχτηκε χάνοντας μερικές θέσεις.

 

Ο Crutchlow εν τω μεταξύ αντιμετώπιζε και πάλι πρόβλημα με την Ducati του! Στο Κατάρ ήταν τα ηλεκτρονικά και τώρα είχε έντονες ταλαντώσεις (chattering) κάτι που τον ανάγκασε να επιστρέψει στο γκαράζ και να φορέσει άλλο ελαστικό, πέφτοντας στη δέκατη θέση.

 

Ο Rossi σ' εκείνο το σημείο έχανε κι άλλο έδαφος μετά το λάθος του, με τον Bradl να τον προσπερνά, κάτι που έκανε λίγο αργότερα και ο Dovizioso. Στα μισά περίπου του αγώνα, οι Smith και P.Espargaro κατάφεραν και αυτοί να αφήσουν πίσω τους τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

 

Ο αγώνας για τον Crutchlow έληξε πρόωρα στον 12ο γύρο, μετά από μια σφοδρή πτώση που του κόστισε μια εξάρθρωση στο δάχτυλό του. Με τους Marquez και Pedrosa να είναι απλησίαστοι, το ενδιαφέρον στράφηκε στη μάχη για την τρίτη θέση! Οι Bradl και Dovizioso διεκδικούσαν δυνατά το τελευταίο σκαλί του βάθρου, αλλά και ο Smith τους απειλούσε λίγο πιο πίσω!

 

Ο Βρετανός κατάφερε να νικήσει τον Bradl στα φρένα και να του πάρει την τέταρτη θέση, αλλά ο Γερμανός απάντησε άμεσα και ξαναπήρε τη θέση με ωραία κίνηση. Στο τέλος όμως, αυτός που είχε περισσότερες δυνάμεις και καλύτερο ρυθμό ήταν ο Dovizioso, ο οποίος εξασφάλισε το πρώτο βάθρο της Ducati για το 2014, μετά από μια χρονιά (2013) που δεν είχε καταφέρει να πάρει ούτε ένα.

 

Ο Hayden τερμάτισε 11ος στον εντός έδρας αγώνα του, μπροστά από τον ομοσταυλό του Hiroshi Aoyama. Το απογοητευτικό Σ/Κ συνεχίστηκε για τον Bautista, ο οποίος είχε πτώση κι εγκατέλειψε. Άτυχος ο Colin Edwards, αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του και τέθηκε νοκ άουτ. Ο σαρωτικός Marquez σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας (2:02.773), κατεβάζοντας το δικό του ρεκόρ από πέρυσι περίπου 1,5δ, σώζοντας στο τέλος και μια πτώση από μπροστινό!

 

Δείτε στο πρώτο αρχείο μας τα αποτελέσματα και στο δεύτερο τη βαθμολογία!

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Δύσκολα έμεινα συγκεντρωμένος!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Δεν ανησυχώ για τους άλλους!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα