• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Το βάθρο δεν ήρθε ελέω OPEN
Είμαστε γρήγοροι επειδή βελτιώσαμε τη μοτοσυκλέτα!
Νέα 16/04/2014 - 23:00

Το πρώτο βάθρο της Ducati από το 2012, είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των κόκκινων και όχι των πλεονεκτημάτων της OPEN κατηγορίας που απολαμβάνει φέτος ο κατασκευαστής.

 

Αυτή είναι η γνώμη του Andrea Dovizioso, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση στον αγώνα του Τέξας, κατακτώντας το πρώτο του βάθρο με την ομάδα της Ducati και το πρώτο του κατασκευαστή μετά τον αγώνα στο Misano το 2012, με αναβάτη τότε τον Valentino Rossi.

 

"Η διαφορά είναι ότι μπορούμε να φρενάρουμε πιο δυνατά και να μπαίνουμε στην στροφή γρηγορότερα", εξήγησε ο Dovizioso. "Επίσης έχουμε περισσότερη δύναμη στο πρώτο κομμάτι της επιτάχυνσης και γενικότερα περισσότερη ιπποδύναμη εξαιτίας νέων εξαρτημάτων στο μοτέρ".

 

Η Ducati φέτος αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα ως Εργοστασιακή συμμετοχή ΑΛΛΑ με όλα τα πλεονεκτήματα της κατηγορίας OPEN. Αν όμως κατακτήσει μια νίκη, δυο δεύτερες θέσεις ή τρεις τρίτες θέσεις (πέτυχε την πρώτη στο Austin), τότε από 24 λίτρα θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί 22. Αν πετύχει τρεις νίκες μέχρι το 2016, τότε χάνει και το μαλακό ελαστικό της OPEN.

 

"Πολλοί πιστεύουν ότι οι νέοι κανονισμοί μας έδωσαν τη δυνατότητα να είμαστε τόσο γρήγοροι. Δεν είναι όμως έτσι. Σίγουρα μας έδωσαν πλεονέκτημα, αλλά είμαστε γρήγοροι επειδή βελτιώσαμε τη μοτοσυκλέτα", εξήγησε ο Ιταλός άσος.

 

Πέρυσι, στον αγώνα στην πίστα COTA του Τέξας, ο Dovizioso τερμάτισε στην έβδομη θέση. Ωστόσο και τις δυο χρονιές, η διαφορά του Ιταλού από την κορυφή παρέμεινε σχεδόν στα ίδια επίπεδα: 22,3δ πέρυσι και 20,9δ φέτος. Όπως και να 'χει όμως, το βάθρο του Ιταλού σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας στους κόκκινους.

 

"Είμαι τόσο χαρούμενος με την ομάδα μου!" σχολίασε. "Θέλω να τους ευχαριστήσω, διότι δυσκολευτήκαμε πολύ. Έχουμε μια διαφορά να μειώσουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Οι μηχανικοί μου εργάζονται πολλές ώρες, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό στην περίπτωσή μας, μιας καιθέλουμε να ανακάμψουμε. Το βάθρο ήταν σημαντικό για όλους".

 

Επόμενο άρθρο »

MSMA: Πάγωμα στην εξέλιξη των ηλεκτρονικών

« Προηγούμενο άρθρο

Suppo: Είναι νωρίς για ανανεώσεις

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα