• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Moto3 φτάνει στην Καταλονία!
Άλλος ένας συναρπαστικός αγώνας αυτή την Κυριακή!
Νέα 10/06/2014 - 15:14

Αυτή την εβδομάδα, το συναρπαστικό Πρωτάθλημα της Moto3 φτάνει στην Καταλονία, μετά από έναν φοβερό αγώνα στην πίστα του Mugello! Για πρώτη φορά σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος - σε οποιαδήποτε κατηγορία - είχαν τόσο μικρή διαφορά οι πρώτοι τρεις αναβάτες!

 

Ο Romano Fenati και οι Isaac Vinales και Alex Rins είχαν μεταξύ τους διαφορά στα 10 μόλις χιλιοστά! Το ακόμα πιο αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι βλέποντας κανείς τις μικρότερες διαφορές ποτέ σε αγώνες, το 60% περίπου έχει γίνει στην πίστα του Mugello!

 

Τώρα, η μικρή κατηγορία του Πρωταθλήματος πηγαίνει στην Καταλονία για τον έβδομο γύρο, εκεί όπου πέρυσι κυριάρχησαν οι Ισπανοί με νικητή τον Luis Salom και μαζί του στο βάθρο τους Alex Rins και Maverick Vinales. Φέτος, το βάθρο είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα είναι αμιγώς ισπανικό, αλλά και για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα στο Κατάρ, ενδέχεται να δούμε μια αλλαγή στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα!

 

Εκεί όπου από την αρχή κυριαρχεί ο Jack Miller, ο οποίος όμως μετά την πτώση στον τελευταίο γύρο του αγώνα στο Mugello - δέχτηκε ποινή δυο βαθμών στην αγωνιστική του άδεια γι’ αυτό το συμβάν - προηγείται μόλις με πέντε βαθμούς.

 

Στη δεύτερη θέση ένας καταπληκτικός φέτος Romano Fenati, με τους Alex Rins, Efren Vazquez (πλήρωσε την άκυρη εκκίνησή του στο Mugello) και Isaac Vinales να ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Ο Alex Marquez είναι στην έκτη θέση, με τη διαφορά του από τον πρώτο να αυξάνεται στους 44 βαθμούς, καθώς τόσο αυτός - όσο και ο εντυπωσιακός στο Mugello Bastianini - παρασύρθηκαν εκτός από τον Jack Miller στον προηγούμενο γύρο.

 

Ο Romano Fenati πήρε τη νίκη στο Mugello και ισοφάρισε τις νίκες του Jack Miller στην κατηγορία (3). Έτσι, ο Fenati γίνεται ο πρώτος Ιταλός που κερδίζει τρία GP σε μια σεζόν, στη μικρή κατηγορία του Πρωταθλήματος, με τον Andrea Dovizioso να έχει πετύχει κάτι αντίστοιχο πριν πέντε χρόνια.

 

Το εντυπωσιακό είναι ότι - μετά από έξι αγώνες στη φετινή σεζόν - το άθροισμα της διαφοράς του πρώτου με τον δεύτερο στους αγώνες, είναι μόλις 0,650δ! Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο η κάθε νίκη στη μικρή κατηγορία κρίνεται σε κάτι παραπάνω από ένα δέκατο! Στην Βαρκελώνη έχουμε ακόμα μια μεγάλη ευθεία, πόσο λέτε να αυξηθεί αυτός ο αριθμός;

 

Επόμενο άρθρο »

Vid: Τρίπολη 2ος αγώνας Π.Π.Τ.

« Προηγούμενο άρθρο

Video: 300GP για τον Vale!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα