• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Κερδίσαμε επειδή ήμασταν ψύχραιμοι!
Ήταν δύσκολος κι επικίνδυνος αγώνας!
Νέα 28/06/2014 - 22:23

Ο Marc Marquez τόνισε ότι αυτός και η ομάδα του είχαν τα πάντα «...υπό έλεγχο!» κι έτσι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε να πετύχει την όγδοη συνεχόμενη νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα.

 

Ο καιρός και η βροχή άγχωσαν ακόμα περισσότερο τους αναβάτες και τους μηχανικούς τους, καθώς δεν ήξεραν τι να περιμένουν σε τέτοιες περίεργες συνθήκες.

 

Πάντως ο Marquez έδειξε για μια ακόμη φορά τις τεράστιες δυνατότητές του, όταν έκανε το λάθος - αφού είχε βγει για να αλλάξει σε μοτοσυκλέτα με σλικ - αλλά πολύ γρήγορα ανέκαμψε θεαματικά και έφτασε τον πρωτοπόρο Dovizioso που είχε ξεφύγει ως και τέσσερα δευτερόλεπτα.

 

«Ήταν δύσκολος αγώνας κι επικίνδυνος. Όμως η ομάδα μου ήταν πολύ έξυπνη κι εγώ παρέμεινα ήρεμος και συγκεντρωμένος. Τα πράγματα όντως ήταν δύσκολα, με τη φθορά του ελαστικού και την πίστα που άρχιζε να στεγνώνει».

 

«Διαρκώς ένοιωθα και καλύτερα και πίεσα για να προλάβω τον Dovi και να τον περάσω. Η ομάδα είχε τα πάντα υπό έλεγχο και αυτό με βοήθησε πολύ. Διότι αν επικρατεί πανικός, τότε επηρεάζεσαι κι εσύ. Φυσικά υπήρχε το ερώτημα αν έπρεπε να ξεκινήσουμε με σλικ ή βρόχινα, αλλά η πρώτη επιλογή παραήταν επικίνδυνη κι έτσι βγήκαμε με βρόχινα».

 

Κάτι που πέρασε μάλλον απαρατήρητο, ήταν το γεγονός ότι ο Marquez αρκέστηκε σε έναν γύρο παρατήρησης, αντί δυο που έδινε το δικαίωμα ο κανονισμός σε όλους τους οδηγούς. Ο Ισπανός πολύ απλά ήθελε να διαφυλάξει το βρόχινο ελαστικό του, λέγοντας: «Δεν υπήρχε λόγος να κάνω ακόμα έναν γύρο...».

 

«Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, νοιώθω πολύ δυνατός και τα πάντα λειτουργούν σωστά. Φυσικά και σήμερα η κατάσταση ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό και ανησυχούσα, αλλά κερδίσαμε τον αγώνα και με μεγάλη διαφορά. Αυτό με γεμίζει εμπιστοσύνη και θα το εκμεταλλευτούμε αυτό τώρα, διότι δεν ξέρεις τι θα γίνει στους άλλους αγώνες».

 

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Ο Marc ήταν πιο γρήγορος

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: Συνεχίζει αήττητος ο Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα