• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Συνεχίζει αήττητος ο Marquez!
2ο βάθρο για Ducati, από την pit lane ξεκίνησε ο Rossi!
Νέα 28/06/2014 - 18:45

Σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από τον καιρό και τις διαθέσεις του, ο Marc Marquez κατάφερε να πάρει την όγδοη συνεχόμενη νίκη του, να παραμείνει αήττητος στο φετινό Πρωτάθλημα και να ισοφαρίσει ένα ρεκόρ που κράταγε από το 1971!

 

Εκείνη τη χρονιά ο Giacomo Agostini είχε καταφέρει, πρώτος, να κάνει οχτώ συνεχόμενες νίκες στη μεγάλη κατηγορία! Ο αγώνας ξεκίνησε (με καθυστέρηση 25 λεπτών) βρεγμένος, αλλά σύντομα η πίστα άρχισε να στεγνώνει κι έτσι οι οδηγοί βγήκαν στα pits για να αλλάξουν στην άλλη τους μοτοσυκλέτα με τις στεγνές ρυθμίσεις.

 

Το ίδιο έκανε και ο Marquez που διατηρούσε το προβάδισμα, αφού πρώτα ξεπέρασε τον εξαιρετικό Andrea Dovizioso. Στη συνέχεια όμως, στον έβδομο γύρο, ένα λάθος του τον ανάγκασε να χάσει έδαφος. Η διαφορά του από τον Dovi έφτασε και τα τέσσερα δευτερόλεπτα λίγο αργότερα!

 

Μόλις όμως ο Marquez βρήκε το ρυθμό του και απέκτησε περισσότερη εμπιστοσύνη στο κράτημα της ασφάλτου, έκανε συνεχώς καταπληκτικούς γύρους. Ο Dovizioso - με το μαλακό ελαστικό της OPEN κατηγορίας - δεν είχε απάντηση και μοιραία παραχώρησε το προβάδισμα στον αντίπαλό του.

 

Ο Marquez συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά του και τερμάτισε πρώτος (και... κολυμπώντας πάνω στη μοτοσυκλέτα του!) 6,7δ μπροστά από τον Dovi και 10,7δ από τον Dani Pedrosa. O Aleix Espargaro πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στον Pedrosa για μια θέση στο βάθρο, όσο τουλάχιστον του επέτρεψε το πιο μαλακό πίσω ελαστικό, προτού η φθορά του αναγκάσει τον Ισπανό - που ξεκίνησε από την pole position - να συμβιβαστεί με την τέταρτη θέση.

 

Ο Valentino Rossi θα είναι πολύ απογοητευμένος με την περίεργη απόφασή του να βγει, στο γύρο παρατήρησης, με μοτοσυκλέτα που φόραγε σλικ ελαστικά, σε μια πίστα που - τα πρώτα λεπτά - ήταν αρκετά βρεγμένη! Στη συνέχεια άλλαξε στην άλλη μοτοσυκλέτα με τα βρόχινα, αλλά "πλήρωσε" την απόφασή του αυτή, αναγκαζόμενος να ξεκινήσει από την pit lane.

 

Πάντως ο Vale κατάφερε να κάνει καλό αγώνα στη συνέχεια και να σκαρφαλώσει ως την πέμπτη θέση. Αντίθετα ο Jorge Lorenzo βυθίστηκε στη χειρότερη θέση του στο φετινό Πρωτάθλημα, περνώντας τη γραμμή τερματισμού μόλις 13ος!

 

Ο Iannone έχασε τη μάχη από τον Valentino για την πέμπτη θέση, αλλά κράτησε πίσω του τον Alvaro Bautista (7ος) και τον Bradley Smith (8ος). Ένατος τερμάτισε ο Cal Crutchlow, αλλά και 37 δευτερόλεπτα πίσω από την Desmosedici του πολύ καλού Dovizioso. Τη δεκάδα έκλεισε ο Stefan Bradl που στέρησε την παρουσία του εκεί, από τον Broc Parkes!

 

Ο Αυστραλός έχασε στο τέλος την ονειρική δέκατη θέση, με την απόφασή του πάντως να πάει πιο γρήγορα απ’ όλους και να φορέσει σλικ ελαστικά, να του χαρίζει το καλύτερό του πλασάρισμα όχι μόνο φέτος, αλλά και σε ολόκληρη τη (πολύ μικρή) καριέρα του στο MotoGP! Ο μόνος που δεν κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα ήταν ο Pol Espargaro, ο οποίος είχε μια πτώση κι ενώ προσπάθησε να επανέλθει με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του, εγκατέλειψε οριστικά τον αγώνα.

 

Δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Κερδίσαμε επειδή ήμασταν ψύχραιμοι!

« Προηγούμενο άρθρο

Assen Moto2: Άξια πρώτος ο West!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα